Hur väljer jag det bästa Over-the-Counter Avsvällande?

July 19

Om du lider av en förkylning eller allergi, kan du ha drabbats obekväm nästäppa. Lyckligtvis kan du kanske att lindra din instängdhet med en over-the-counter avsvällande. För att välja den bästa over-the-counter avsvällande för dig, först överväga dina symptom för att avgöra om du ska välja en produkt som behandlar trängsel enbart eller en som lugnar flera symtom. Sedan bestämma om du föredrar din medicin i flytande, piller, eller sprayform. När du väl har etablerat dina avsvällande krav, kan du välja en produkt som uppfyller dem alla.

Förkylningar och allergier ofta orsaka slemhinnan i näsgångarna att svälla. Denna svullnad, i kombination med den ökade slemproduktion som även följer dessa villkor, kan leda till obekväma nästäppa. En over-the-counter avsvällande lindrar tillfälligt nasal svullnad, vilket gör slem att passera ut ur näsan och förbättra andning.

För att välja den bästa over-the-counter avsvällande för dig, börja med tanke på dina symtom. Om nästäppa är din enda klagomål, kan en enkel avsvällande uppfylla dina behov. Om du har ytterligare symtom som rinnande ögon, improduktiva hosta eller huvudvärk, kanske du upptäcker att en produkt som behandlar flera symtom är mer passande. Till exempel kanske du vill välja en produkt som kombinerar antihistamin, smärtlindring, och avsvällande egenskaper. Detta val gör att du kan behandla kliande ögon, huvudvärk och trängsel med en enda medicin.

Nästa, bestämma om du föredrar din over-the-counter avsvällande i piller, flytande eller sprayform. Många vuxna föredrar avsvällande piller, vilket kan ske i form av fasta eller gel tabletter eller kapslar. Piller skapar oftast lite oreda och kan lätt transporteras i en handväska eller ficka. Vissa människor, däremot, har svårt att svälja tabletter.

En flytande over-the-counter avsvällande kan vara ett bra alternativ för barn eller för de vuxna som har svårt att svälja tabletter. Flytande avsvällande medel är allmänt tillgängliga i en rad olika smaker, vilket gör det enkelt för föräldrar att välja en produkt deras barn kommer att tolerera. Ändå vissa tycker smaken av flytande avsvällande obehagligt. Dessutom kan det vara ganska rörigt om det spills. Eftersom det kräver en dos sked eller spruta, kan det också vara svårare att bära än avsvällande piller.

Over-the-counter avsvällande är också allmänt tillgänglig i nässpray form. Eftersom denna typ av produkt sprutas direkt in i näsgångarna, är det oftast mycket effektiva i att tillfälligt minska trafikstockningarna. Den behandlar generellt trängsel enbart dock. Således kan de med andra symtom behöver ta ytterligare läkemedel. Vidare, efter tre eller flera dagar av användning, tenderar nässpray för att orsaka ökad instängdhet, ett fenomen som kallas "rebound" överbelastning.

  • Steroida nässprayer tenderar att vara mer effektiva än antihistaminer.
  • Vissa over-the-counter avsvällande medel kan orsaka högt blodtryck.
  • En nässpray kan vara ett effektivt avsvällande medel.
  • Over-the-counter avsvällande medel kan köpas från ett apotek utan recept.
  • Avsvällande rikta olika kalla och allergiska symptom.