Använda dina egna filändelser

April 19

Som standard använder Excel en XLS förlängning för alla arbetsboksfiler. Om du inte vill använda standardfilen förlängning för en arbetsbok du sparar kan du välja något annat. (Du kanske vill använda en annan anknytning om du försöker att dölja det faktum att filen är en Excel-arbetsbok.)

Om du försöker använda ett annat filnamn förlängning genom att inkludera det när du sparar filen, lägger Excel fortfarande XLS förlängning. Till exempel, om du sparar uttryckligen en fil som MyFile.mef, Excel kommer fortfarande spara den som MyFile.mef.xls.

Om du inte vill att Excel för att göra detta, sedan helt enkelt bifoga ditt filnamn i citattecken när du sparar under ett nytt namn. Alltså, skulle du använda namnet "MyFile.mef" (med citattecken) och det är filnamnet som Excel kommer att använda.

Dessutom, om du sparar en arbetsbok med en annan anknytning (inte en av de standardvärden som används av Excel), då Excel kommer inte visa arbetsboken som standard när du använder kommandot Öppna. För att se alla dina varie-förlängningsfiler, måste du följa dessa steg:

  1. Visar dialogrutan Öppna.
  2. I fältet Filnamn anger en asterisk, period, och önskad anknytning. Till exempel kan du skriva "* .mef" (utan citattecken).
  3. Tryck på Enter. De önskade filer ska listas i katalogen.
  4. Välj den fil du vill öppna.
  5. Klicka på Öppna.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (2228) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Använda egna filändelser.