Vad är tapetklister?

April 9

Tapetklister är limmet som gör det möjligt att säkra bakgrundsbild till en yta säkert. Under årens lopp har ett antal olika typer av tapetklister utvecklats för användning i tapet hängande. Här är några av de alternativ som är tillgängliga för tapeter hängare när det är dags att ändra utseendet på ett utrymme med hjälp av ett väggbeklädnad.

Vete pasta är en av de äldsta formerna av tapetklister. Anses vara den mest tillförlitliga formen av tapetklister före utvecklingen av vinyltapeter i mitten av 20-talet, fortsätter vetepasta vara populär bland många experter. Pastan Föreningen normalt säljs i påsar, och kan blandas strax före appliceringen. Borstar används för att sprida den framställda föreningen på baksidan av en sektion av tapet precis före hängande. Generellt denna form av tapetklister gör tillräckligt med tid att jämna ut veck och träna bubblor i tidningen innan pastan uppsättningar.

Lera baserade vinyl lim är ett populärt alternativ i tapetklister idag. Som en blandning som kommer att arbeta med vinyl samt pappersväggbeklädnad, är denna typ av tapetklister som består av lera, dextrin, och små mängder av biocider och cellulosa. Generellt finns i ett och fem gallon hinkar produkten. Clay lim är kända för sin lägre vattenhalt, och ger utmärkt slag för eventuella tapeter som är en något tyngre klass, till exempel präglade tapeter.

Cellulosa metyleter är en form av tapetklister som har förtjockning kvaliteter samt vara en utmärkt lim. Föreningen fungerar bra när det appliceras på trä eller blad rock. En nackdel är att cellulosa metyleter har den högsta vattenhalten i alla typer av tapetklister, vilket kan göra ansökan mycket mer delaktiga. Pastan fungerar bäst med tapeter produkter som är något poröst, såsom gräs trasa eller silke.

  • Bakgrund pasta kan användas för att säkra bakgrundsbild till en yta.
  • En pasta gjord av vete är en populär typ av tapetklister.
  • Vete pasta ger tillräckligt med tid för att jämna ut rynkor i tapeten innan det torkar.