Erkänna gemensamma Iguana Skador

January 6

En leguan kan skadas flera sätt. Ibland skadan är uppenbar; ibland är det inte. När skadorna är små, kan du ofta behandla skadan själv, men att veta huruvida en skada är liten - eller veta när det går från att vara ett mindre problem med en stor en - är den svåra biten.

Om du är ny till leguaner, eller om du har aldrig stött och behandlas ordentligt med skick innan, inte fippla runt med den. Ta din leguan till en veterinär omedelbart. Ju längre du väntar innan din leguan till veterinären, desto större risk för hans hälsa.

Abscesser

Bölder finns fickor av infektion som innehåller fast pus. De uppträder vanligen som ett resultat av skada till svansar, tår, hals, och ben, speciellt när två leguaner hålls samman och en blir biten. Rostral abscesser uppstå när en iguana skadar upprepade gånger dess näsa eller trynet av Mal den i hårda ytor. Men bölder inte nödvändigtvis ske på platsen för en skada eller omedelbart efter en skada. I själva verket kan de inträffar månader efter en skada eller när det har skett någon skada.

Bölder måste behandlas av en veterinär som kan rekommendera att administrera en kurs av antibiotika först och sedan kirurgiskt avlägsna abscess.

Trots att tas bort och behandlas med antibiotika, kan bölder bildas igen på samma plats inom en mycket kort tid under återhämtningsperioden. Som ett resultat, kan två eller flera behandlingar vara nödvändig.

Burns

Brännskador är oftast orsakas av värmekällor: heta stenar, under-tanken värmedynor när den används utan substratskikt, mänskliga värmedynor när de är den enda värmekällan, och overhead värmeljusen och keramiska värmeelement. De brännskador kan vara mild, med bara en liten blåsa, eller de kan vara allvarliga nog för att orsaka dödsfall när målvakten märker dem.

Även om du kan behandla mindre blåsor och brännskador i hemmet genom att blötlägga dem dagligen i povidon-jod och tillämpa en brännskada salva, är det bäst att inte gissa på hur allvarligt. Även med måttliga brännskador, måste leguanen ses av en veterinär. Allvarliga brännskador förstör huden, resultera i kraftig vätskeförlust, och lämna leguan mycket mottagliga för invaderande bakterier. Detta, i sin tur, kan leda till en rasa, eventuellt dödlig systemisk infektion.

Du vet talesättet "En gång brann, två gånger blyg"? I fallet med brännoffer, det "En gång brann, evigt mottagliga för brännskador." Om bränningen är på leguan mage eller bäcken, göra sig av med alla bottenvärmekällor under hela återhämtningsperioden. När bränningen är läkt, kan du använda en mänsklig värmedyna i samband med overhead eller andra värmestrålningskällor, men dynan måste täckas med en tjock frotté handduk.

Leguaner kräver en varm miljö, inte bara en het yta, att framgångsrikt och säkert thermoregulate kärnkroppstemperatur. Om din leguan hittas kramar ett ljus eller armatur, eller om det aldrig lämnar sin pad eller rock, det är ett säkert tecken på att höljet är för kallt och att du tittar på en brännskada på väg att hända. Fäst situationen innan det blir ett problem.

Claws - trasiga eller rivna av

Leguaner klättra med hjälp av sina klor samt deras tår. När man går, klättring, eller hoppa, kan de rycka tårna istället för urkoppling dem, vilket resulterar i en bruten tå, en rippade ut klo, eller både och. Detsamma kan inträffa om klo är fångad i ett litet hål eller spricka i en träbit.

Ibland klo kan fortfarande vara fäst vid fingertoppen av den underliggande köttiga struktur eller en liten strimla av hud. Borttagning av klo vid denna punkt är bäst. Om bara en liten uns av vävnad håller klon på, kan du snabbt dra bort det; Annars bör du ta din leguan till reptilveterinär för att ha klo avskurna. Om klo är borta, doppa tån spetsen i varmt utspätt povidon-jod och låt det dra i flera minuter. Topp spetsen med antibiotika salva. För de närmaste dagarna, upprepa suger läkemedel och tillämpa antibiotisk salva till spetsen på natten. Beroende på hur mycket av spiken matrisen är kvar, klon kan eller kan inte växa tillbaka. Om det växer tillbaka, kommer den initiala återväxt vara långsam.

Att hålla iguana klor prydligt klippta och minska eller eliminera sprickor och små hål i klättring och sola grenar som kan fälla klor hjälper förhindra framtida händelser. Trimning av ultra vass spets som skjuter utanför huvud klo kommer inte att hindra hans förmåga att klättra.

Crusty mun

Ibland, oftast på morgonen, kan du hitta en blandning av serös vätska och saliv krönta runt kanterna på din leguan mun. Det kan vara tjock och hård nog att ha limmat din leguan mun stängd. Orsaken är oftast en mindre skada på tandköttet, från stammen av en lummig grön eller en liten bit av squash. Bitande bur tråd, tunna grenar, kan din favorit kulspetspenna, en annan leguan svans, och andra hårda föremål också orsaka mindre mun vävnadsskador.

Ta bort dessa avlagringar genom att blöta en bomullspinne i varmt vatten och sedan tvinna den mot depositionen att försiktigt lossa och flytta den bort från munnen. Kontrollera sedan inne i munnen, letar efter tecken på petechia (små röda linjer indikerar blödning i vävnad) eller plack (fläckar av vävnad som kan vara gulaktig, vitaktig eller grönaktig färg). Om du ser några tecken på placken eller petekier blödning, så finns det inget att oroa sig för.

Du kanske måste ta bort de skorpor ett par gånger om dagen för ett par dagar, men de skadade vävnads läker snabbt i en hälsosam leguan, och du behöver inte behandla området med någon aktuell antiseptisk. Svåra, återkommande knaprig sår på fälgen av munnen kan betyda en infektion. Om så, behöver din leguan att besöka en veterinär för utvärdering.

Petekier, plack, och regelbundet förekommande Flagn kan tyda på en mer allvarlig underliggande skada eller infektion, så du bör se din reptil veterinär innan infektionen blir värre eller uppslag.

Torkade matrester ser ut knaprig mun insättningar och lika lätt tas om hand med en våt bomullspinne. Leguaner allmänhet ta och svälja sin mat, smetar mat och juice på deras ansikte och hakpåse. Resultatet kan, vid första anblicken, ser ut som din leguan har varit blödning eller har andra skador. Du kan koppla av när du inser att din leguan bär dagens jordgubbar, hallon eller blåbär. Eftersom leguaner vandra även i deras mat, kolla tårna dagligen och ta bort eventuella matrester hittades fastnat på dem.