Vad är pukor?

January 21

Pukor, även känd som pukor, är trummor som består av en hud, eller huvudet, sträckte över en stor skål. Namnet "vattenkokare trumma" kommer från likheten av trumman skål till en stor kopparkittel. Pukor kan anpassas till sunda specifika anteckningar och spelas genom att slå i huvudet med en specialiserad trumma pinne kallas timpani klubba.

Vattenkokaren trumman är en gammal slaginstrument. Den största enskilda-brons vattenkokare trumma i världen, månen i Pejeng, tros ha skett i omkring 300 f.Kr. mesopotamiska sniderier skildra pukor som är ännu äldre. Utformningen av den moderna timpani kommer från ett arabiskt design som först importerades till Europa under 13-talet.

Forntida pukor varierar i storlek, och materialet i konstruktionen beror ofta på resurser trum maker. Kettle trummor kan vara av koppar, brons, trä, lera eller ens sköldpadda skal. Chefen för trumman var traditionellt gjorda av en djurhud. Moderna pukor har normalt en kropp gjord av koppar, glasfiber eller aluminium och en syntetisk plasthuvud.

En av vattenkokaren trum mest unika egenskaper är förmågan att låta en särskild anmärkning eller tonhöjd. Trumman sound kan justeras genom att dra åt eller lossa skruvarna som förbinder trumhuvudet till kroppen. Det enklaste och vanligaste metoden för att göra detta är att använda en fotpedal. Pedalen är ansluten till spännskruvarna, och stigningen hos trumman kan justeras och fixeras genom låsning av pedalen.

Historically pukor används i militära kampanjer för att markera tid, att skrämma motståndare och till signalfältordning på ett liknande sätt till militär bugle samtal. Efter att införlivas i symfonisk band och symfoniorkester musik, roll vattenkokaren trumman blev ännu mer varierad. Pukor har använts för att understryka musikaliska teman, ger en solid bas grund för orkestern och även för att efterlikna ljudet av åska.

För att spela vattenkokaren trumman, trummisen, eller timpanist, slår huvudet på trumman med ett par Timpani pinnar eller klubbor. Dessa specialiserade trumpinnar normalt gjorda av trä och har en rundad huvud täckt av filt. Den typ av material vid spetsen av timpani klubba kan ha stor effekt på anteckningen, och timpanist kan krävas för att byta klubbor i mitten av låten, beroende på vilken stil som kallas för i partituret. Placeringen av klubba strejk på vattenkokaren trumhuvudet kan också ha en stor inverkan på den spelade tonen.