Vad är ett checkhäfte?

March 10

En checkhäfte består i allmänhet av en leverans av förtryckta bankkontroller, ett register för registrering betalningar och insättningar, flera insättningskvitton för inkommande kontroller och valuta, samt en skyddshylsa med en ficka för kvitton. Många människor bär ett checkhäfte i en handväska eller som tillägg till en plånbok i sina fickor. Eftersom ett checkhäfte innehåller ofta känsliga uppgifter banking, de flesta människor hålla ett öga på det medan offentligt. Förlusten av blankocheckar kan vara ett mycket dyrt misstag om inte rapporteras till banken direkt.

När en bank kund öppnar ett nytt lönekonto, kommer bankens representant ofta utfärda en liten bok av generiska "starter kontroller" som måste vara helt fyllda av kunden under varje transaktion. En rudimentär registret för att hålla reda på checkbelopp kan också ingå i denna första checkhäfte paket. När en kund har nått slutet av leverans av startkontroller, kan ytterligare paket av förtryckta kontroller beställas via banken själv eller andra professionella check tryckerier.

Många människor väljer checkhäfte mönster som återspeglar deras individuella personligheter eller tillhörighet. Kontrollerna själva måste innehålla vissa standardinformation som ett kontonummer, namn på bank, clearingnummer för dato insättningar och kundens kontaktinformation. En checkhäfte innehåller endast en uppsättning kontroller åt gången, men kunderna beställer ofta i bulk. Eftersom kontrollerna är numrerade sekventiellt, blir det viktigt att upprätthålla kontinuiteten när ett checkhäfte ersätts.

En checkhäfte register tillåter användare att hålla en löpande konto för inkommande och utgående insättningar och kontroller, men periodvis dessa belopp måste verifieras mot bankens egna rekord. Månatliga uttalanden från banken kan användas för att bestämma vilka kontroller har bearbetats och som kontrollerar eller avlagringar kan fortfarande vara oinspelade. Denna information kan även vara tillgänglig via telefon eller genom en säker konto online. Att se registret balansen matchar objektiv information som tillhandahålls av banken kallas "balansera ett checkhäfte". Exakt checkhäfte information kan vara avgörande om en enastående kontroll beloppet skulle vara högre än det tillgängliga saldot på kontot. Kontroller return för otillräckliga medel kan skapa många extra avgifter från både banken och innehavaren av kontrollen.

Att upprätthålla ett checkhäfte ordentligt är en viktig vana att utveckla tidigt i livet. Föräldrar till arbetstonåringar bör visa hur balans eller förena ett checkhäfte och även betona faran med att skriva värdelösa kontroller.

  • Att se registret balansen matchar objektiv information som tillhandahålls av banken kallas "balansera ett checkhäfte".
  • Insättnings halk ingår ofta i ett checkhäfte.
  • En kontroll instruerar din bank för att göra en betalning från ditt konto till betalningsmottagaren du anger.
  • Checkhäften har fallit i onåd på grund av bankkort, men många människor fortfarande föredrar att betala räkningar med kontroller.