Vad är Citizen Potawatomi Nation?

February 24

Medborgaren Potawatomi Nation en stam av indianfolk som bor i Oklahoma. Huvudkontoret för nationen är i Shawnee, Oklahoma. Det finns nästan 27.000 inskrivna medlemmar, och stammen driver ett hus bland övriga företag myndighet, truck stop, och två kasinon,. Stammen utfärdar också sina egna fordons taggar.

The Mission Band of Potawatomi indianer ursprungligen belägen i Indiana, men Indian Removal Act tvingade folket att Kansas 1833. Den Potawatomi kallar detta tvångsmarschen Trail of Death. The Mission Potawatomi undertecknade ett fördrag, sålde mark i Kansas, köpte mark i Oklahoma, och blev amerikanska medborgare i 1867. På den tiden de tog namnet Citizen Potawatomi Nation.

Ett federalt erkända stammen är Citizen Potawatomi Nation den största av åtta Potawatomi stammar som erkänns av den amerikanska regeringen och den nionde största stammen i landet. Stammen äger en av Oklahoma största livsmedelsbutiker, en bank med tre grenar, och en golfbana. Under 2006 stammen öppnade Citizen Potawatomi Nation Museum and Cultural Heritage Center i Shawnee. Centret inrymmer bibliotek och arkiv stammen i sina 36.000 kvadratmeter (3344 kvadratmeter).

Den sista helgen i juni varje år, det Citizen Potawatomi Nation värd sin Family Reunion Festival. Traditionella ceremonier såsom stora posten, familje utmärkelser och allmänna rådet bedrivs. Omkring 5.000 medlemmar av nationen delta i tre dagars festligheter.

Den traditionella språket i Potawatomi är Algonquian. Den Potawatomi ser till dem som Nishnabec, som översätts till "sanna människor." Enligt legenden namnet Potawatomi gavs till folket från Chippewa, och det betyder "folk av platsen för branden." Namnet gavs eftersom , enligt legenden, när de tre stammarna-Chippewa, Ottawa, och Potawatomi-var en, Potawatomi åtalades hålla den ursprungliga rådet branden.

De Potawatomi människor växte grödor och förlitade sig på jakt, fiske och insamling innan utvisning. Festivaler hölls kring avlyssning av socker lönn träd i mars varje år. De bodde i wickiups, som var välvda skyddsrum inramade med plantor och omfattas av bark.

Kvinnorna i stammen var ansvariga för jordbruk, vård av barn, och matlagning. Grödor som odlas ingår majs, squash, och tobak. Män var jägare och krigare. Både män och kvinnor deltog i berättande, musik och traditionell medicin, och chefen för den traditionella Potawatomi byn kan vara antingen man eller kvinna.