Vad är Judaica?

April 27

Judaica innehåller någon litteratur, religiösa ikoner eller andra föremål som rör den judiska tron. Judendomen är en av de äldsta världs tro. Dess rötter går tillbaka tusentals år och sammanfaller med andra världsriken, såsom de av egyptierna, assyrierna och babylonierna.

De grundläggande principerna i judendomen innefattar en tro på en Gud, som skapade universum, himlarna och jorden, och vem är verksamt i historien om mannen. Gud avkunnats lagar till en befriare av det judiska folket, Moses, inklusive koder på kost, kläder, gudstjänst och civila uppträdande. Dessa lagar är koderna i vardagen lever efter en observant Judisk.

Eftersom judendomen är en så gammal religion, det finns volymer skrivna om sina berättelser, traditioner, semester och ceremonier. Alla dessa skrifter kan kallas Judaica. I huvudsak, vad som helst som rör den judiska tron ​​eller livsstil kan falla in i kategorin "Judaica", från de gamla bönböcker och menorahs tillhör farföräldrar, till affischer för påsk måltider serveras på kosher restauranger.

Judaica täcker ett brett spektrum av material, och vissa människor samlar det, antingen för religiösa ändamål eller som en hobby. Film affischer eller pressklipp från tidigt 20th century judiska gjorda filmer är populära, liksom judiska tidningar från den eran. Recept är en populär kategori av Judaica för familjer. De flesta judiska familjer värdesätter sin familj arv och seder, och recept som kom från "det gamla landet" för många år sedan bilda en länk med detta arv. Mödrar, döttrar, mostrar och kusiner dela recepten för livsmedel de älskar att ha varit en del av familjefester i åratal.

Judaica finns tillgänglig på Internet, i bokhandeln, på varvet försäljning - helst någon judisk kanske har något till salu. Någon tänker samla Judaica kanske vill börja med att samla recept eller andra objekt i en viss kategori, exempelvis menorahs eller Seder tallrikar.

  • Monoteism är en av de grundläggande principerna för judendomen.
  • Gud gav de tio budorden till profeten Moses att leverera dem till det judiska folket.
  • Davidsstjärnan är en av de mest kända symbolerna för judendomen.
  • Morgonbönen vid Västra muren i Jerusalem.