Vilka är för- och nackdelarna med att använda homeopatiska mediciner?

May 1

Det finns både fördelar och nackdelar med att använda homeopatiska läkemedel som varierar beroende på vilken typ av sjukdom och behandlingsmetoden. De främsta fördelarna med homeopatiska läkemedel är naturliga ingredienser, begränsade biverkningar, och förmåga att använda dem i samband med andra mediciner. Nackdelar med homeopatiska läkemedel inkluderar potentiell ineffektivitet, potentiellt skadliga effekter, och brist på strikt reglering av branschorganisationer.

Många individer väljer att fullfölja behandlingen genom homeopatiska mediciner eftersom de består av naturliga ingredienser. Användningen av örter, kryddor och vitaminer från naturliga källor i allmänhet anses vara mycket säker för kroppen. Dessa åtgärder är tillgängliga för gravida kvinnor och barn när konventionell medicin kan vara osäkert. På grund av deras naturliga källan, de flesta homeopatiska mediciner har också färre biverkningar än konventionella mediciner. Biverkningar som förknippas med homeopatiska eller naturmedicin är i allmänhet inte lika svår eller intensiv som de som förknippas med syntetiska mediciner.

De mildare biverkningar och användning av naturliga ingredienser gör att homeopatiska läkemedel oftast kan användas med konventionella mediciner utan ytterligare biverkningar. Även syntetiska droger kan ofta påverka varandra i kroppen, homeopatiska läkemedel fungerar i harmoni för att främja övergripande immunsystemet hälsa. Vissa individer väljer också att driva både homeopatisk och konventionell behandling samtidigt maximera fördelarna med båda alternativen.

Potentiella ineffektivitet och skadligt biverkningar finns två huvudsakliga nackdelar med homeopatisk medicin. Naturläkemedel donâ € t alltid fungerar, vilket kan vara ett problem för personer som valde homeopatiska behandlingar jämfört med konventionella mediciner som visat sig vara effektiva. Eftersom homeopatiska medel är mer allmänt tillgängliga, vissa individer försöker självmedicinera utan att rådfråga en läkare först. Detta skulle kunna leda till skadliga biverkningar om behandlingen används felaktigt.

Kanske den största nackdelen med homeopatisk medicin är bristen på strikt reglering. Lab-skapade mediciner måste genomgå rigorösa tester innan de godkänns och släpps till allmänheten, men de flesta homeopatiska läkemedel är inte testade eller bedömts i kliniska prövningar. I USA, till exempel, godkännande av dessa naturliga behandlingar av Food and Drug Administration (FDA) kräver endast en förklaring från tillverkaren inlämnad 90 dagar innan tillägget släpps till allmänheten om att tillägget är säkert, som bevis på säkra tillverkningsprocesser, vilket innebär att inga föroreningar läggs till och inga tillägg lagras på ett osäkert sätt. Detta gör det svårt för konsumenterna att få information om huruvida de behandlingar är säkra, och huruvida de innehåller ens ingredienser som är noterade på flaskan. Många leverantörer är ärliga om säkerheten för sina behandlingar, men konsumenterna kommer inte alltid att kunna räkna ut vilka företag som är de mest ansedda, vilket kan göra att välja rätt homeopatiska tillskott en svår uppgift.

  • Homeopatiska läkemedel används ofta av gravida kvinnor för vilka konventionella mediciner kan vara osäkra.