Vad är betong Waterproofing?

April 29

Betong tätskikt kommer i många former, inklusive flytande, lakan, cement och bentonit system. Alla har unika fördelar, men vätskan är den mest använda. Tillämpa ett konkret tätskikt material betong hindrar vatten från att sippra in i betongen. Vatten kan urholka betong över tid och kräver dyra reparationer att fixa. Betong tätskikt krävs i många områden på någon ny betong källarvägg eller struktur för att passera inspektion och för att uppfylla kraven byggnadsordningen.

Den vanligaste cement tätskikt är den flytande typ. Denna produkt är en tjock substans som förvandlas till en gummibeläggning gång appliceras på utsidan av en betongvägg där smutsen kommer att ta kontakt med den. För att korrekt tillämpa denna typ av tätskikt, måste cementet härdas och ren. Vätskan sög eller rullas på cement och får härda eller torka. Detta är populärt när man bygger en källare vägg eller någon konkret som kommer att täckas med jord. När torkade och substansen har nått en seg konsistens, är smuts ifylld runt muren.

Flytande ark betong tätskikt består av stora fyrkantiga ark av ett mycket klibbiga gummiliknande material. Arken placeras mot betongväggen där smutsen kommer att pressas runt den. När placeras, bladen är omöjliga att ta bort. Denna typ av betong vattentätning är inte så effektiv som den vätsketyp grund sömmarna mellan bladen. Lakan är också högre i kostnad än vätskan. Arken ger en mer likformig beläggning som förblir en konstant tjocklek när den appliceras.

Cement tätskikt appliceras till konkreta ungefär som ett lager av murbruk. Den vattentäta blandas och appliceras på betong i ett tjockt likformigt skikt. Produkten torkar och blir en hård som själva betongen. Nackdelen med denna typ av betong tätskikt är att den inte flex eller sträcka med betong och är benägen att spricka. Detta är dock den mest användarvänliga produkt.

Bentonit typer av betong tätskikt kommer i ark av en pappliknande substans. Den konkreta tätskikt material, en lera-liknande substans, är inklämd innanför arken. Dessa ark är fästa till betongen och jorden förflyttas mot betongväggen. Vatten tränger in i kartongmaterialet och bringar leran sväller till många gånger dess ursprungliga storlek. Denna typ av tätskikt är inte lika populär som andra former eftersom det tar vatten för att aktivera och dess täckning kan inte ses förrän det är täckt med jord och vatten har trängt in i materialet.

  • Betong tätskikt kan hjälpa till att förhindra sprickbildning.
  • Betong tätskikt utförs vanligtvis efter att betongen har härdat.
  • Våt betong som hälls.