Vad är en Spinal ortos?

December 2

En spinal ortos är ett stag som är placerad på utsidan av kroppen för att hålla ryggraden i en viss position, vilket begränsar rörelsen av ryggraden. Det kan användas för att korrigera en missbildning eller att förbättra den övergripande funktion i ryggraden. De flesta är lätta, kan köras på den dyra sidan, och är lätt flyttbara för tillgång till kroppen. En spinal ortos kan prefabriceras för allmänt bruk, eller det kan vara skräddarsydd för att behandla specifika spinal tillstånd.

Normalt är en spinal ortos rekommenderas av en läkare för någon av flera skäl. När det används på rätt sätt, kan det medhjälpare i smärtlindring, särskilt för människor som antingen återhämtar sig från en ryggradskirurgi eller efter någon annan traumatisk skada. Vissa medfödda tillstånd kan ha nytta av en spinal ortos, såsom skolios. Denna typ av stag kan användas för att hantera tillståndet stället för att välja invasiv kirurgi.

När du väljer en ortos, finns det flera viktiga faktorer en person kan tänka på innan man köper. Att välja ett material som inte bara är tåliga men lätta kan förbättra komforten för patienten. Justerbarhet är också en viktig faktor - att kunna justera passformen kommer att säkerställa ökad komfort samtidigt bär stag, samt ge maximal stabilitet. Kostnaden bör vägas som några av de hängslen kan vara dyrt och kan inte täckas av försäkringen. Att ha förmågan att ta bort och sätta på apparaten med lätthet kan vara viktigt, liksom möjligheten att få tillgång till kirurgiska platser för vård av ett sår om stag används efter en operation.

Även om användningen av en spinal ortos kan vara till fördel för patienten, kan det också finnas vissa nackdelar med att bära en. På grund av immobilisering av ryggraden, kan det finnas ett visst obehag och lokal smärta. Muskler kan börja atrofi med utökad användning; Det kan också vara en möjlighet till nervkompression. Ortosen kan orsaka hudirritation, liksom.

Beroende på utseendet på stag, kan det finnas en viss känslomässig motstånd mot att bära det offentligt där andra kan se den. Om de negativa hinder kan övervinnas, kan det finnas ett lyckat resultat när du bär en spinal ortos. Ortosen kan minska smärta, förbättra den totala styrka och förbättra den allmänna hållning.

  • Personer med skolios kan dra nytta av spinal ortos.
  • En spinal ortos är ett stag som kan hålla ryggraden i en viss position.
  • En spinal ortos kan bäras för att förbättra den totala funktionen av ryggraden.
  • En spinal ortos kan hjälpa någon återhämta sig från en traumatisk skada som orsakats av ett fordon vrak.
  • Vissa ryggmärgspatienter skade kan utvecklas andningsproblem.