Vad är en Air Spring?

November 26

En luftfjäder är en uppblåsbar gummianordning som tar platsen för en stålfjäder i fordonsupphängningssystem. Ofta kallas krockkuddar, är luftfjädern en uppblåsbar gummiballongliknande anordning. En av de första användningsområdena var på semi traktor släp och annan tung utrustning. När luftfjädern är uppblåst till sin maximala potential, är attraktionen mycket hårda och fordonet sker högt på fjädring. När luften avlägsnas från luftfjädern, blir attraktionen mycket smidigare och fordonet rider mycket lägre på upphängningen. En on-board luftkompressor och ackumulatortank förse luftfjädern med luft medan instrumentbrädan samt upphängningsmonterade brytare aktivera systemet, lägga till eller ta bort luft för att justera åkkomfort.

Fördelen med en luftfjäder hittas i förmågan att justera fordonets åkkomfort. Om du kör ett fordon med extra vikt, är det möjligt att tillföra luft till fjädern och öka fordonets körhöjden. Det är också möjligt att lägga till eller ta bort luft från en fjäder och byta den till en annan för att jämna upp ett fordons markfrigången. Detta är särskilt användbart i ojämn terräng eller mjukt och instabil terräng.

Medan syftet med luftfjädern började som ett sätt att överföra vikt från en semi axel till en annan för att följa ladda restriktioner för vissa vägar, finner den senaste trenden på systemet visa fordon. Efter i fotspåren av Custom designerns hydraulsystem, är luftfjädern den senaste flugan i anpassade bil och låg ryttare teknik. Genom att tillsätta luft till fjädrarna, har fordonet i drift vid normal höjd. Genom att slå om en omkopplare och deflaluftfjädrarna är fordon som kan sänkas tills det chassi är praktiskt satt på marken.

Anpassade kompressorer och spillvattentank ger tillräckligt med luft vid luckan av en strömbrytare för att låta fjädrarna för att blåsa upp och tömma i ett ögonblick. Detta gör det möjligt för fordonet ska studsade genom att snabbt lägga till och ta bort luft från fjädrarna. Detta är en mycket mer mekaniskt tillförlitlig metod för vad som kallats "hoppande" fordonen jämfört med äldre hydraulisk teknik.

När läggs till en pick-up truck fjädring, fjädrarna möjliggör en mycket större nyttolast samtidigt bibehålla körbarhet. Oavsett om du drar ett tungt släp eller dragande tung last, är mycket lättare att kontrollera och driva med tillägg av en luftfjäderupphängnings pick-up truck.