Vad är Customer Satisfaction?

November 30

Kundservice är förmågan hos en organisation för att tillfredsställa sina kunder. Nöjda kunder är ett mått på hur nöjda kunderna är. Denna term hänvisar strikt till de som köper en vara eller tjänst. En analys av tillfredsställelse hos dem som, till exempel, använder en e-handelsplats utan att göra ett köp, skulle vara en analys av användarnas tillfredsställelse. Tillfredsställelsen Termen användaren används också för andra tjänster som inte är köpta, såsom statlig tjänst och specifikt för operativa effektivitet en köpt produkt, det vill säga hur det är att använda den. Skaffa ett mått på dess kundnöjdhet är användbart för att hjälpa företag säkert upprepa verksamhet och större inköp.

För att mäta kundnöjdhet, kan företagen genomföra kundundersökningar, håll fokusgrupper, och registrera dig rådgivande grupper. En undersökning kan täcka delar av kundupplevelsen, inklusive deras betyg i kvalitet och snabb leverans av produkten eller tjänsten och prissättningen, problem de har upplevt eller klagomål de har, andra typer av tjänster eller produkter som de behöver, och den grad till vilken de litar verksamheten. Fokusgrupper möjliggöra mer djupgående diskussion, och kan underlätta presentationen av nya produkt- eller tjänstekoncept för reaktion på en engångsbasis. Kund rådgivande grupper har en pågående relation med ett företag. Dessutom kommentar kort erbjuder kunderna en möjlighet att låta av när de har något på sina sinnen, och detta kan möjliggöra positiva svar som ska registreras som annars skulle gå förlorade.

För att säkerställa kundnöjdhet, experter rekommenderar snabba svar på kundkommunikation, antingen genom telefon, mail, e-post eller Twitter. De föreslår att de anställda upprätthåller en vänlig och tillgänglig luft och uppförande. Det är viktigt att ha en tydlig och detaljerad kundservice politik som är tillgängliga för allmänheten och att erbjuda kunden en ursäkt och korrigering när något går fel. Tydliga och enkla leverans och retur är också till hjälp, som utför alla löften och underförstådda löften om denna politik. Dessutom utför utöver lovar att hjälpa konsumenter som är i behov av ytterligare hjälp kan hjälpa vända kunder till företagets evangelister.

  • Kundnöjdhet kan tas emot på callcenter av anställda som använder headset.
  • Undersökningar används ibland för att mäta kundnöjdhet.
  • Kundnöjdhet kan mätas genom kundundersökningar.
  • Omedelbart svara på kunder är viktigt för hur nöjda kunderna.
  • Att kunna hantera kundklagomål effektivt kan hjälpa kundnöjdhet.
  • För att attrahera och behålla kunder, är det viktigt att ett företag bedömer konsumenternas behov och förväntningar.
  • Kundnöjdhets experter rekommenderar att de anställda upprätthåller en vänlig hållning.