Hur väljer jag det bästa Homeopatisk behandling för genitala vårtor?

November 14

Välja den bästa homeopatisk behandling för genitala vårtor är en process som ofta bäst styrs av en holistisk hälsa läkare. Som med alla homeopatisk medicin, välja den mest effektiva behandlingen beror på specifika symtom, utseende och placering av vårtor och nivån av smärta som patienten mår. Det finns många naturliga alternativ på marknaden för behandling av genitala vårtor, men det är viktigt att matcha symptomen så nära som möjligt innan du köper något homeopatisk produkt. Annars kan det hända att behandlingen inte ger resultat.

Sepia är en allmänt använd homeopatisk behandling för genitala vårtor som är mörkbrun, rödaktig eller färgen på köttet. Dessa vårtor är vanligtvis små och benägna att inflammation och klåda. Unga flickor, gravida kvinnor, kvinnor i klimakteriet och kvinnor som har menstruation eller livmoder problem är de som uppnår de bästa resultaten med sepia.

Den mest förskrivna homeopatisk behandling för genitala vårtor är thuja. Denna kraftfulla ört är bra inte bara för behandling av genitala vårtor, men också bölder, godartade tumörer och vårtor växer på andra ställen på kroppen. Thuja är mest effektiv för vårtor som har en blomkålsliknande utseende och tenderar att vara stora eller utvecklas i en grupp. Dessa vårtor är oftast brun eller mörkt rött, ganska smärtsamt och andas, och de avger en fiskliknande lukt.

En annan effektiv behandling för genitala vårtor med antingen en förföljd eller blomkål-liknande utseende är Staphysagria. Dessa vårtor ofta hittades nära basen av penis och runt anus. De är extremt känsliga för beröring. Sådana vårtor utvecklas ofta efter ett utbrott av könssjukdomar. De kan också utlösas av känslomässiga eller psykologiska faktorer såsom övergrepp, trauma eller ilska.

Dulcamara är en homeopatisk behandling för genitala vårtor som är stora, plan och jämn. Dessa brukar utvecklas i grödor eller grupper av vårtor och bli inflammerad. När de tvättas med kallt vatten eller i fuktig, kallt väder, symptomen förvärras.

Salpetersyra används vid behandling av vårtor, som är stora och mjuka, vanligtvis producerar en vattnig, foul urladdning. Dessa vårtor kan vara knäckt och kliande och kommer blöder lätt vid beröring. Smärtsamma "prickning" förnimmelser är också vanliga. Sådana vårtor ligger oftast i de regioner som omger livmoderhalsen, vagina och anus och runt penis området hos män.

Många homeopater ordinera Causticum att behandla mycket stora, skaftade eller platta vårtor. Dessa vårtor kan vara svårt och köttiga, kan bli smärtsamt inflammerad och är benägna att blödning. De ooze en frän vätska och bildar ofta ett hårt yttre skorpa. Causticum kan också användas vid behandling av interna vårtor.

När du använder en homeopatisk behandling för genitala vårtor, börja med en låg potens som 6x, 6c, 12x eller 12c styrkor en eller två gånger om dagen, eller en engångsdos av 30c styrka. Doseringen kan gradvis ökas med tiden. Consulting en holistisk hälsa läkare att bestämma den rätta dosen styrka och frekvens rekommenderas starkt. Beroende på svårighetsgraden av den genitala vårtor utbrott, kan läkningsprocessen tar bara ett par dagar, eller det kan vara flera månader innan vårtorna försvinner helt.

  • Kondomer inte nödvändigtvis skyddar mot kondylom.
  • Dulcamara är en homeopatisk behandling för vårtor som är stora, plan och jämn.