Hur väljer jag det bästa Växthus Bänkar?

December 5

I allmänhet bör en växthusbänk vara konstruerad av ett hållbart och lätt material som kommer att motstå den fuktiga miljön inuti växthuset. Vissa andra funktioner för att ta hänsyn till är storleken och höjden på bänken, lagringsutrymme och ytan hos bänken. Underhållskrav bör betraktas också, eftersom vissa material kräver mer underhåll än andra. Ytterligare funktioner eller tillbehör såsom inbyggd värme finns också.

Trä är det traditionella valet för växthusbänkar, men är inte särskilt lätt och kan vara hög underhåll. En träbänk gjord av cederträ, gräshoppor, furu eller teak, dock är väl anpassad till fuktigheten inuti ett växthus kommer inte förfalla och. Bänkar konstruerade av tall tenderar att ruttna lätt och är känsliga för insektsangrepp. Om du väljer en tall bänk bör du använda ett tätningsmedel för att skydda träet.

Aluminium växthusbänkar är det bästa valet när låg underhåll är ett måste. Dessa bänkar är lätta och mycket robust. Plast bänkar behöver lite underhåll men är inte lika hållbart som aluminiumbänkar. Konkreta bänkar bör endast användas när du är säker på att de inte kommer att behöva flyttas runt, eftersom de kan vara skrymmande och tunga.

Rymden är begränsad i ett växthus, så storleken på dina bänkar är en annan viktig faktor. Flerskiktade bänkar, eller bänkar på olika höjd kan hjälpa rymma växter av olika storlekar. Lägre hyllor är användbara för lagring och hjälpa spara utrymme genom att tillåta containrar och verktyg som ska lagras under bänken. Om du börjar med bara en bänk, är det bäst att välja en som är kontraproduktivt nivå, för att säkerställa användarvänlighet.

Vissa växthusbänkar har ribb ytor som möjliggör vattendränering och enkel rengöring. Träbänkar ofta tillhandahålla denna funktion. Leta efter lameller som är minst 4 inches (ca 10 cm) bred med utrymmet är minst 1 tum (ca 2,5 cm) mellan dem. Vissa bänkar har maskytor, och dessa är ett bra val när luftcirkulationen är ett bekymmer.

Du bör överväga eventuella tilläggsfunktioner såsom inbyggd värme, inbyggda plantering sängar, eller inbyggda sänkor. Dessa funktioner kan förbättra effektiviteten och funktionen av dina växthusbänkar. Inbyggd värme, till exempel, är mycket effektivare på att leverera värme till växterna, och kan skära ner på värmekostnaderna totalt sett.

  • Växthus bänkar måste vara robust och stå emot fukt.