Hur väljer jag det bästa Deodorant Stick?

November 21

Välja den bästa deodorant stick kan bero på priset, oavsett om doftande eller oparfymerad är att föredra, och potentialen för en allergisk reaktion. De som är känsliga för dofter kan föredra en oparfymerad märke av deodorant stick, där andra kan välja den doftande. Dessutom kan de som har hudkänslighet föredrar att använda en hypoallergen märke av deodorantstift.

Effektivitet, och hur mycket en person svettas kan också spela en roll i en persons val av deodorant stick. För människor som svettas ymnigt, max-styrka, eller ens receptbelagda styrka, kan vara att föredra. I dem som lider av hyperhidros eller överdriven svettning, kan läkaren rekommendera ett recept-styrka produkt som innehåller en antiperspirant komponent för att hjälpa dramatiskt minska underarm svettning.

Eftersom en deodorant stick är endast effektiv vid behandling av lukt, kommer de som behöver svett skydd vill överväga en kombination deodorant / antiperspirant. De är vanligen prissatta samma som deodorant stick och kan köpas på apotek, livsmedelsbutik, eller butik. Många tror att deodorant är tänkt att minska svett, men om inte märkningen anger att det är en antiperspirant, kommer det inte att påverka svett nivåer.

Ibland kan välja rätt deodorantstiftet vara beroende av en persons aktivitetsnivå. Om en person leder en stillasittande livsstil, får han inte svettas så mycket, vilket eliminerar behovet av en stark deodorant stick. Omvänt kan en mycket aktiv person svettas mer och föredrar en starkare produkt. Generellt gäller att ju mer en person svettas under armen, desto starkare lukten är.

Vissa människor har ett tillstånd som hindrar dem från att svettas alls. I dessa människor, kan deodoranter eller antiperspiranter inte behövas. Även vissa doft designers inkluderar även deodoranter i sina doftlinjer. Dessa produkter kan vanligen köpas på varuhus, där samma formgivare säljer sina parfymer. Dessa produkter är oftast dyrare än apotek varumärken, men många kan få bära en deodorant som luktar sin favorit parfym.

Även om de flesta deodoranter är i allmänhet ofarliga, kan vissa människor inte tolerera bär dem. För dessa människor, kan alternativa metoder för luktskydd användas. Dessa inkluderar tvätta armhålan flera gånger per dag med en allergitestad mild tvål eller ens använda ett naturligt mineralvatten sten för att förhindra underarm lukt.

När alternativa metoder är ineffektiva vid behandling armarna lukt, kan personen diskutera alternativ med sin vårdgivare, som kan rekommendera andra behandlingsalternativ. Allergi mediciner kan rekommenderas för de människor som lider av allergisk reaktion mot deodoranter.

  • Deodoranter kan bidra till att minska underarm svettning.
  • Vissa deodoranter är gjorda för att lukta lik cologne.
  • En pinne av underarm deodorant.