Vad är Sepsis Orsaker?

November 16

De primära sepsis orsakerna är infekterade skador och andra typer av interna infektioner som får utom kontroll. Vissa människor löper större risk att detta tillstånd än andra, inklusive de med försvagat immunsystem. De flesta sepsis orsaker är relaterade till bakteriella infektioner, även om vissa fall kan orsakas av virus och andra problem. Ibland sepsis Orsakerna kan vara beteende i den meningen att de lämnar en infektion obehandlad under en lång tidsperiod sätter en person i en mycket större risk.

Sepsis är i grunden en blodomloppet infektion som händer när någon annan infektion sprider utom kontroll i kroppen. Detta leder till omfattande inflammation i många av kroppens organsystem, och blodproppar börja bilda allt generellt. Det finns så många blodproppar bildas att kroppen inte kan förfoga över dem på vanligt sätt, och detta börjar stänga av blodtillförseln till olika delar av kroppen. Så småningom kan en persons organ börjar att misslyckas, vilket resulterar i potentiellt dödliga konsekvenser.

När en person utvecklar sepsis, kommer hon vanligtvis börja må illa över hela hennes kropp. Många av symptomen är mycket lik den influensa. Exempelvis kan personer utvecklar feber, kylning, och svettningar. De kan bli yrande, och de kan vara för trött för att göra någonting. Om inget görs för att behandla sepsis orsaker, kommer en person i allmänhet förfalla till medvetslöshet.

Det finns många anledningar till ett försvagat immunförsvar, bland annat en långvarig infektion och olika sjukdomar som direkt påverkar immunsvaret-oavsett orsak, kan tillståndet leda till blodförgiftning. Äldre människor kan också ha relativt svagt immunförsvar, vilket kan små barn. När någon ges kemoterapi mot cancer, kan hon vara särskilt utsatta, eftersom behandlingarna har sidoeffekten av att försvaga immunsystemet.

En av de vanligaste orsakerna sepsis är en infekterad skada. När någon allvarligt skadad, är det vanligt att en hel del bakterier att komma in djupt in i kroppen. Med så mycket bakterier närvarande kan det vara mycket svårt för kroppen att bekämpa den, och infektionen kan börja sprida sig till ett större område, så småningom leder till sepsis. Detta var särskilt vanligt före tillkomsten av antibiotika, och det innebar att många fler skador krävs amputation som akutbehandling.

När någon utvecklar ett fall av sepsis, kommer läkarna vanligtvis försöka behandla sepsis orsakar direkt. Detta innebär ofta mycket aggressiv användning av antibiotika. Sepsis är mycket farligt, så sjukhusvård är generellt obligatoriskt, och de flesta människor är placerade i intensivvård på grund av allvaret i situationen.

  • Neonatal sepsis orsakas av en infektion i blodet hos spädbarn yngre än 90 dagar.
  • En maträtt av Klebsiella oxytoca bakterier, som kan orsaka blodförgiftning.