Vilka är de olika typerna av Trådlösa Hörlurar?

October 11

Trådlösa hörlurar innehållande en av många tekniker för att undvika den konventionella tråd som tjuder headsetet till ljudkällan. Alla sladdlösa hörlurar använder en sändare och inbyggd hörlurs mottagare för att skicka och ta emot ljudsignaler över rymden trådlöst. De tre teknikerna som används är radiofrekvens (RF) vågor, infraröd (IR) ljusvågor, och Bluetooth 庐 teknik. Låt 鈥 檚 titta på dessa i sin tur.

RF trådlösa hörlurar kan ta emot en signal från hörlurarna 鈥 檚 parade sändare upp till cirka 300 fot (~ 100 meter) bort i en 360-graders båge. Sändaren måste vara ansluten till ljud ut hamnar i källan, vanligtvis en TV eller hemunderhållningssystem. Radiovågor kan passera runt objekt och genom väggar och tak. Detta gör dessa hörlurar bekvämt för att använda i hemmet eller på kontoret.

En annan gynnsam kvalitet RF trådlösa hörlurar är att signalen förblir starka utomhus. För dem med uteplatser, pooler eller grillar, tänk att sitta i solen, flytande på en uppblåsbar flotte, eller kokar ihop din favorit måltid medan du lyssnar på musik eller ett tv-program.

En nackdel med RF-tekniken är att den kan plocka upp störningar från andra radiovågor i eller nära samma frekvensband. Trådlösa telefoner, trådlösa nätverk och även de elektriska fälten som strålar från hemunderhållning utrustning eller apparater kan orsaka bakgrunden statisk eller surrande. Radiosändare görs i olika frekvensband, inklusive 900 megahertz och 2,4 gigahertz. Du kanske vill välja en modell som använder ett annat band från din trådlösa telefon. Notera också att RF-vågor kan plockas upp av obehöriga.

Infraröd (IR) sladdlösa hörlurar använder en annan teknik. Hellre än att sända radiovågor använder IR-sändare lysdioder (LED) för att skjuta en stråle av infrarött ljus, liknande hur en fjärrkontroll fungerar. Dessa hörlurar måste ha en fri sikt till sändaren, fri från möbler eller människor som passerar mellan sändaren och mottagaren. Utbudet av effektivitet är i allmänhet upp till 30 fot (~ 10 meter) för grundmodeller. Dessa är ideal avsedda att användas inom ett enda rum på ganska nära håll.

Upptar ett annat område av det elektromagnetiska spektrumet än radiovågor, är fördelen med IR trådlösa hörlurar som de inte plocka upp störningar från radiovågor, apparater och utrustning. Och medan RF-sändare kombinerar en stereosignal för att skicka, att förlita sig på mottagaren i hörlurarna för att separera signalen tillbaka in stereo, IR-modeller överföra en stereosignal från basen, vilket resulterar i krav på en bättre total ljudupplevelse genom renare separation av kanaler.

Eftersom väggarna blockera ljusvågor, spelar ingen IR-signalen 鈥 檛 lämna rummet, vilket gör IR Trådlösa Hörlurar ett bra val för fack lyssnande. Om du har RF hörlurar i vardagsrummet, kan du välja att få barnen IR-hörlurar för deras sovrum. De kan var och lyssna på sin egen musik utan signalerna stör varandra eller med dina RF hörlurar. IR är också ett bra val för någon inställning som kräver avskildhet, till exempel en läkare 鈥 檚 kontor, rättssal eller styrelserum Dessutom 檛 infraröd vann 鈥 störa närliggande utrustning, vilket gör det säkert att använda på platser som sjukhus eller ombord på flygplan.

Bluetooth 庐 trådlösa hörlurar är ännu en teknik. Dessa hörlurar är gjorda för användning med mobila personliga elektronik. Vissa program inkluderar handsfree mobiltelefon användning, MP3-spelare, och personliga digitala assistenter (PDA). Bluetooth 庐 tekniken skapar en personligt nätverk (PAN), para ihop enheter tillsammans för samverkan mellan. De anslutna eller nätverksanslutna enheter använder radiovågor för att kommunicera, men med en mindre robust radio än RF hörlurar. Detta sparar ström, av största vikt för batteridrivna personliga enheter. Det resulterar också i en kortare effektiv räckvidd dock jämföra ungefär den för infraröd utan hinder restriktioner. Bluetooth 庐 signaler kan störa andra radiovågor enheter, dock inklusive RF hörlurar.

  • Trådlösa hörlurar kan ha kan ha en mikrofon för röstchatt.
  • Trådlösa hörlurar.