Vad är en neopren Brace?

October 5

En neopren brace är en bit av stöd redskap som ofta används på armbågar, knän, revben och andra flexibla kroppsdelar. En neopren stag kan förskrivas av läkare eller en som rekommenderas av en vän, familjemedlem eller coach. De är gjorda av ett speciellt gummimaterial och kan lätt köpas online eller på ett apotek eller sportaffär. Neopren hängslen är ett populärt alternativ när en del av kroppen behöver både stöd och flexibilitet.

En vanlig typ av neopren brace är ett knästöd. Denna typ av stag glider ofta över foten och förbi vadmuskeln innan de fastspänd runt knäskålen. I de flesta fall, en neopren stag för knäet har ett hål eller öppning som gör att knäskålen att exponeras. Några vanliga förhållanden som kräver ett neopren knäskydd är patellar lårbens smärta, artrit, patella tendinit och chondromalacia.

En annan vanlig typ av neopren brace är en armbåge brace. De två vanligaste skadorna som gynnas av en neopren armbåge stag är översträckning i armbågen och lateral epikondylit, som vanligtvis kallas tennisarmbåge. Som ett neopren stag för knäet, till en armbåge stag glider över handen och upp armen bosätta sig i stället, eller det kan spännas runt armbågen.

Neopren hängslen är inte för alla. Människor som är mycket större eller mycket mindre än storleken som anges på förpackningen bör inte bära neopren hängslen. Iklädd en stag som är för hårt kan begränsa cirkulationen eller rörelse, medan en som är lös inte kommer att ge tillräckligt stöd. En neopren stag bör inte bäras över alla typer av öppna sår, utslag eller nötning, eftersom neopren fibrerna kan irritera huden och förhindra nötning från att läka.

Neopren hängslen används ofta för idrottsevenemang eller andra svettframkallande aktiviteter, så det är viktigt att veta hur man korrekt att ta hand om och tvätta neopren stag. Först, ren och fylla din diskbänk med varmt tvålvatten. Nästa, låt din stag i blöt i vatten i 25 till 30 minuter. Skrubba stag försiktigt med händerna, skölj den och sedan hänga den på tork inne.

Medan fördelarna med att använda ett neopren stag är uppenbara och brett studerade, det finns vissa försiktighetsåtgärder för att notera. Neopren innehåller spårmängder av bly, som är giftigt för njurarna och reproduktiva systemet. Även denna varning bör tas på allvar, bör det också noteras att den lilla mängden bly i neopren inte anses tillräckligt betydande för att orsaka fysisk skada. De med en känslighet för någon av de material eller kemikalier i neopren bör undvika att använda neopren hängslen.

  • En armbåge brace är en vanlig typ av neopren stag.
  • En person som bär en neoprengummi knäskydd.