Vad är Brie?

September 29

Brie är en krämig komjölk ost uppkallad för regionen i norra och centrala Frankrike där den först skapades. Osten kommer vanligtvis i ett hjul, eller rund, och skyddas av en tjock, vit skorpa. Medan svålen är ätbart, de flesta ost finsmakare är mer intresserade av den krämiga centrum. Osten kommer att hålla sin form om skuren i kilar eller skivor, men är lätt bredbar. Sin neutrala smak gör den ett utmärkt komplement till frukt, nötter, och valfritt antal olika söta eller salta livsmedel.

Tidig Popularitet och historia

Enligt legenden brie först blev känd när det förklarades "en delikatess" av Frankrikes kejsare Karl den store, som regerade från 768 till 814. Nästan hundra år senare, var det krönt "kungen av ostar" på europeisk osttillverkning konkurrens vid Wienkongressen. Dessa utmärkelser är oftast på grund av osten jämnt krämig konsistens, dess rika smak, och dess släta, ens smak.

Modern Produktionen i Frankrike

Bries görs över hela världen i dag, men Frankrike är fortfarande den översta producent. De mest traditionella franska iterationer är gjorda med opastöriserad eller rå, komjölk. De flesta länder har restriktioner för import av opastöriserad mejeriprodukter, dock i hög grad av säkerhetsskäl.

Obehandlad mjölk har vad många kallar en makalös krämig smak, men det ger också en högre risk för kontaminering. Bries avsedda för export - och många av dem som är konstruerad för kommersiella försäljning på marknader i hela Frankrike - görs med pastöriserad mjölk. Pastöriserade ostar har en mycket liknande smak till de som görs med obehandlad mjölk, men oftast reser bättre och har en längre hållbarhet.

Skyddad Ursprung Certifiering

Termen "brie" anses ett samlingsnamn för någon form av ost gjord på brie stil. Det finns två undantag från denna regel, dock. Namnen Brie-de-Meux och Brie-de-Melun omfattas av vad som är känt som en "skyddad ursprungscertifiering", och kan endast användas på ostar gjorda i Meux och Meuln regioner i Frankrike. Denna typ av skydd ges till livsmedel och drycker som förkroppsligar vissa regionala specifikationer.

Ost som framställts i Meux och Melun är inte nödvändigtvis allt som skiljer sig från de som gjorts på andra håll i Frankrike eller i andra delar av världen, men de betraktas av många som den mest autentiska. Ost älskare som letar efter en "sann" eller "ursprungliga" erfarenhet söker ofta ut produkter med ursprung certifiering.

Hur det görs

Göra brie är något av ett komplext strävan, och oftast sträcker sig över flera dagar. De grundläggande ingredienserna är komjölk, någon form av kultur eller förrätt, och löpe. Löpe är ett enzym som finns i unga get eller kalv magar, men syntetiska versioner finns tillgängliga på många ställen. För det mesta är det andelen kulturer och löpe till mjölk som bestämmer den typ av ost som kommer att resultera.

Upphettning av mjölk är det första steget, varefter kulturerna och löpe tillsätts. När allt har absorberats, mjölken bort från värmen och svalna tills är "set" - det vill säga, tills det blir nästan stelnat, oftast med struktur av en vaniljsås eller tjock yoghurt.

Ost beslutsfattare häll sedan det fasta materialet i formar, som pressas och spända under flera dagar. Sila bort fukt, och i slutändan förbättrar tätheten och smak av osten.

Skorpan former när formarna bort och osten saltas och bestämde sig för att torka. Traditionellt denna torkning hände i grottor i norra Frankrike. Dagens globala efterfrågan, samt hälso- och säkerhetsrisker, gör grotta torkning mindre realistisk idag. De flesta moderna tillverkare använder temperaturreglerade rum eller torkmaskiner.

Serverings Idéer

Brie är en mångsidig ost som kan serveras antingen kyld, vid rumstemperatur, eller varmt. Bakad brie är en mycket vanlig förrätt, särskilt när det paras ihop med bröd eller någon form av frukt. Osten ofta äts på egen hand, vanligtvis som en aptitretare eller på en efterrätt ost plattan, men kan också införlivas i pasta eller bakade rätter, i synnerhet de som presenterar fjäderfä.

  • Historiskt var brie inställd på tork i grottor.
  • Brie kommer vanligtvis i ett hjul form och är belagd i en tjock, vit skorpa.
  • Brie är en krämig komjölk ost uppkallad för regionen i norra och centrala Frankrike där den först skapades.
  • Brie är en ost som framställs av komjölk.
  • Brie går bra med nötter.