Inkonsekvent Lägga av ord till en egen ordlista

April 3

William skrev om ett problem han hade tillsätta vissa ord till sin egen ordlista. Ord inkonsekvent lägger dessa ord-inklusive namn och termer lånade från andra språk; några med accenter-till ordboken.

Det finns tre möjliga orsaker till detta problem. För det första är det möjligt att din egen ordlista filen blir för stor. Detta är dock osannolikt, om du inte använder Word 97. Med denna äldre version av Word finns det en gräns på 5000 ord i en ordbok och en maximal filstorlek på 64K. Om storleken går större än så, ignorerar Word något förbi 64K gränsen. Du bör kontrollera, inom Windows, storleken på filen. Om det är en storlek fråga, dina alternativ är att antingen ta bort några ord från den egna ordlistan, eller att börja använda en sekundär egen ordlista fil. Denna begränsning gäller inte för senare versioner av Word, där filen storlek och antal poster är i princip obegränsad.

Den andra potentiella orsaken är mer troligt, men med tanke på att du lägger främmande språk ord till egen ordlista. Den egna ordlistan är en vanlig textfil. Vissa främmande ord kan inte riktigt representerade i en vanlig textfil, och lita istället på Unicode-tecken. När du lägger till dem i ordlistan omvandlar ord dem så nära en likvärdig den kan, men orden är fortfarande inte samma sak. När du senare anger samma främmande ord, markeras som felaktig eftersom den exakta ord-med dess exakta karaktär kodning-kan inte hittas i ordlistan. Tyvärr finns det ingen väg runt detta problem i Word.

Den tredje potentiell orsak är relaterad till där Word lagrar sin egen ordlista. Under vissa omständigheter kan Word skapa den egna ordlistan i fel mapp på ditt system. Detta kan leda till eventuella problem, särskilt när det gäller att dela ordbok med andra Office-program. Problemet verkar bara inträffa om du anger en icke-standard plats för ordboken i Verktyg inställningen av Sökvägar dialogrutan. Du kan hitta mer information om det här problemet i den här Knowledge Base-artikel:

http://support.microsoft.com/kb/212220

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1344) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003.