Hur undviker jag pengar Order Scams?

September 10

Medan postanvisningar var en gång ansåg mindre mottagliga för bedrägerier, är att inte längre fallet. Pengar för bedrägeri har blivit allt vanligare som ett sätt att stjäla pengar från lita konsumenterna. Lyckligtvis finns det flera sätt att skydda dig från postanvisning bedrägerier och förhindra att förlora dina surt förvärvade inkomster.

Ett sätt att undvika postanvisning bedrägerier är att vara väldigt noga vilken typ av pengar ordning du acceptera. I de flesta länder, är en postanvisning som utfärdats av en regering manövrerade postsystemet ett säkert kort. Detta beror på att det är möjligt att ta instrumentet till ett lokalt postkontor och har det verifierats. Det finns även märkespostanvisningar som säljs på olika försäljningsställen; Bankerna kan ofta inspektera de postanvisningar och avgöra om de är förfalskningar eller legitima finansiella instrument. I varje fall aldrig acceptera en postanvisning som enligt uppgift har utfärdats av en enhet som du inte känner igen.

Ett annat sätt att undvika postanvisning bedrägerier är att aldrig släppa varor innan verifiera att en postanvisning är verklig. Till exempel, om du säljer varor på en auktionswebbplats och accepterar postanvisningar som betalning, göra klart att posten kommer inte levereras förrän postanvisning rensar din bank. De flesta banker placera ett grepp om deponerade postanvisningar som kan pågå så länge som tio arbetsdagar. När din bank har rensat betalningen, då kan du frigöra varorna till köparen.

Pengar order bedrägerier ibland innebära att utbyta kontanter för en falsk postanvisning. Det enklaste sättet att undvika denna typ av bedrägeri är att helt enkelt säga nej till ett omedelbart utbyte. Istället erbjuder att sätta in pengarna ordning och sedan anbud kontanter först efter din bank rensar ordning, vanligen i tio dagar eller mindre. Bedragare kommer lätt förkasta detta förslag, eftersom de vet att pengarna ordning är inte bra och de i slutändan kommer att få någonting för sina insatser.

Med så många andra överföring av pengar alternativ som finns idag, många konsumenter inte längre behöver förlita sig på postanvisningar som ett sätt att skicka eller ta emot pengar. När omständigheterna kräver mottagandet av en postanvisning, se till att endast namn märke inhemska eller internationella postanvisningar accepteras, och släpp inte varor till köparen förrän postanvisning rensar. Om du gör det kommer att hjälpa dig att undvika postanvisning bedrägerier där falska order är tillräckligt bra för att lura de flesta människor, men inte tillräckligt bra för att lura företaget som förmodligen utfärdade det finansiella instrumentet.

  • En internationell postanvisning i amerikanska dollar (USD) som utfärdas av United States Postal Service.