Vad är reseförsäkring?

September 2

Det finns många saker att tänka på när man planerar en semester - var att gå, vad man ska packa, och vad man ska göra när du kommer dit. Oavsett hur väl du planerar, men det finns vissa saker som är utanför din kontroll. Det är där reseförsäkring kan komma väl till pass genom att kompensera dig för oförutsedda nödsituationer under resa.

Det finns flera typer av reseförsäkring för att välja mellan, beroende på vilken typ av resa och vistelsetid. Den första och vanligaste är Trip Avbokning / Avbrott täckning. De flesta av dessa politikområden omfattar avbokningar på grund av vädret, plötslig sjukdom eller dödsfall, jury plikt, akut värnplikt, och konkurs flygbolag eller kryssningsrederi före avgång. Många inkluderar även terrorism försäkring som ersätter dina kostnader i händelse av att det amerikanska utrikesdepartementet utfärdar en resevarning rådgivning inte att resa inom ett visst land under en tidsperiod.

En annan vanlig typ av reseförsäkring är för medicinska nödsituationer. Denna typ av täckning är särskilt användbart om du planerar att resa till underutvecklade länder, eller för individer med en kronisk sjukdom som kan kräva läkarvård någon gång under resan. Denna politik kommer att ersätta dig för kostnaden för läkarbesök, medicinering, och ibland även medicinsk evakuering ut ur landet. Det är bäst att kolla med ditt försäkringsbolag rörande detaljerna, som täckning politik resor hälsa varierar kraftigt.

Det är också möjligt att få reseförsäkring som täcker icke återbetalnings biljetter i händelse av att en resa måste avbrytas för någon av flera skäl. Vissa täckning planer kommer ibland täcka missade anslutningar också, vilket kan vara en livräddare i händelse av en försenad flygning eller överbefolkade och / eller förvirrande flygplatsterminalen.

För längre resor, eller för frekventa resenärer, är ett omfattande försäkringspaket förmodligen det bästa värdet. Dessa ger oftast en mängd olika täckning, och en del även att du kan välja vilka typer av täckning som ska ingå. Eftersom det är omöjligt att veta vilka problem kan uppstå under din resa, denna politik täcka alla baser så att du har skydd mot monetär förlust i händelse av nästan alla nödsituationer.

  • De flesta försäkringsskydd avbokningar på grund av juryn plikt.
  • Vissa resor försäkringar täcker missade anslutningar.
  • Reseförsäkring garanterar resenärerna få ersättning för inställda flyg.