Vad är en Wood Rose?

September 18

Trä ros är en tropisk klättring vinstockar med gula trumpetliknande blommor som liknar den för den gemensamma morning glory. Han är född i Mexiko och Centralamerika, har trä ros sedan blivit naturaliserad under större delen av den tropiska världen. Trä ros brukar kallas gula morning glory, spansk morning glory, spansk Arborvine, spansk woodbine och Hawaiian trä steg. Artnamnet är Trärossläktet tuberosa, och det är en medlem av Convolvulaceae familjen.

Lämnas utan tillsyn, trä steg vinstockar kan nå höjder på upp till 80 fot (ca 20 meter) hög när de har stöd av ett stort träd eller trädkronorna. I tropiska områden där denna växt har flytt odling och förvildade, anses det en skadlig och invasiva växt snabbt kunna kväva inhemska buskar, växter och träd. Som en krukväxt eller kontrolleras i ett landskap eller trädgård, kan denna växt vara ett snabbt växande och attraktiv tillägg till ett landskap eller innerutrymmen.

De gula blommorna blommar längs vedartade stjälk och är oftast ca 2 1/3 inches (ca 6 cm) över uppsättningen mot en bakgrund av ljusa gröna, blanka blad. Bladen är mellan 2-8 inches (ca 6-20 cm). När blommorna blekna, en brun frökapsel former i dess ställe, som innehåller omkring fyra frön.

Trä ros är lätt att föröka, ett drag som gynnar trädgårdsmästaren, men har också lett till flykten och naturalise av virket steg i tropiska områden. Sticklingar, frön och delar av roten slarvigt kasse kan snabbt ta tag i rätt miljö. I odling, är förökning oftast görs av rotsystem delarna av stammen. Fröna, som är lönsamt för flera år, är också en snabb och tillförlitlig metod för förökning.

Som en krukväxt, trä rose Trivs i soliga områden där temperaturen ligga över 55 ° F (ca 12,7 ° C). En god kvalitet, är väl dränerande planteringsjord används för att förhindra rötterna från ruttnande i alltför fuktig en miljö. Potted trä steg bör vattnas när den övre 1 tum (ca 2,5 cm) av jorden känns torr vid beröring.

Planterade utomhus, trä steg tål vissa milda frost, fast vegetationen kan dö tillbaka i kalla temperaturer. I områden som får milda frost bör alla dött växtmaterial skäras tillbaka på våren innan växtsäsongen startar. Den trivs i ett soligt läge men kan också växa i partiell eller fullständig nyans.