Ta bort Soda Pop Fläckar från mattan

March 17

Har du någonsin slutat tänka på hur populära läsk är i detta land? Du kan hitta hela gångar fyllda med grejer på din lokala livsmedelsbutik, och det finns bokstavligen hundratals, om inte tusentals, val som du kan göra. Med allt detta läsk det bara självklart att en del av det, eller möjligen en hel del det, kommer att hamna på din mattor. Lyckligtvis tar bort läsk fläckar från mattan är inte så svårt om du vet rätt metod.

  1. Samla dina verktyg. För att ta bort läsk fläckar från mattan måste du ha rätt verktyg. I det här fallet innebär det två medelstora blandnings skålar, en sprayflaska, tre koppar varmt vatten (ljummet är bäst), 3/4 dl kallt vatten, 1/4 kopp vinäger, 1/4 kopp väteperoxid, och gott av rent ljus färgade trasor.
  2. Förbered din primära lösning. I en av blandnings skålar häll ljummet vatten och väteperoxid. Blanda ihop allt ordentligt, och häll sedan lösningen i sprayflaska.
  3. Mätta området. Använda sprayflaska, applicera rengöringslösningen på fläcken. Var inte rädd för att få området riktigt våt, men egentligen inte hälla den på fläcken. Fortsätt att spraya rengöringslösningen tills området är våt vid beröring.
  4. Ställ och förbereda. Låt den primära rengöringslösning för att ställa på fläcken i minst 10 minuter innan du fortsätter. Medan du väntar, börja förbereda din sekundära lösning. Detta kan göras i antingen en annan sprayflaska eller i en sekundär blandningsskål. Ingredienserna är det kalla vattnet och vit vinäger.
  5. Använd sekundärlösningen. Efter 10 minuter har gått, börja skölja området med det sekundära rengöringslösning. Besprutning sekundärrengöringslösning på fläcken kan enkelt göra detta.
  6. Torka. Använd en ren, torr, ljusa trasa börja blot området som du har tillämpat rengöringslösningar till. Var inte rädd för att ändra trasor för nya behov. Dessutom kommer du att märka att färgen på trasan förändras långsamt som fläcken lyfts från mattan.
  7. Skölj, torka, inspektera, och upprepa. När du har slutat att lyfta någon av fläcken från mattan, till exempel när du inte längre ser någon missfärgning på trasan, börja skölja ut området med lite kallt rent vatten. Upprepa samma sköljning och blotting process som du använde med den sekundära lösningen tills området är torrt. När du har torkat området ta en ordentlig titt och se om någon fläck kvar, om det gör det, då du kommer att behöva upprepa rengöringsprocessen från steg tre tills sju igen, och igen vid behov tills fläcken har tagits bort.

Även om denna metod för rengöring inte bör skada din matta på något sätt, kommer du vill göra några tester för att se. Det bästa sättet att göra detta är genom att välja en ur vägen område din matta för att testa rengöringslösning. Spraya bara lite av det på mattan, och sedan badda bort det. Låt området torka helt (ca 10 eller 15 minuter), och sedan titta för att se om det har skett någon förändring i färgen på din matta. Om så är fallet, inte använda den här metoden för att ta bort fläcken. Istället kanske du vill o inblick i hyra en matta renare.