Utvärdera din nuvarande webbnärvaro

May 20

Det första steget i att utveckla en plan för en ny webbplats för iPhone eller iPad är att bedöma vad du har (eller donâ € t har) i här och nu. Om du € re skapa en helt ny webbplats, behöver du en helt annan handlingsplan än om du € re att utveckla en ny version av en befintlig plats för iPhone eller iPad.

Här är några vanliga startplatser och frågor att tänka på:

  • Skapa en iPhone / iPad webbplats från grunden: Om du € re skapa en ny webbplats från grunden, se till att starta din plan från början. På många sätt är detta alternativ det enklaste eftersom du donâ € t måste rymma äldre innehåll eller funktioner som skulle vara svår att överföra till dessa nya enheter.
  • Du har redan en modern sajt utformats med CSS (Cascading Style Sheets): Om din webbplats är redan igång och du skapade sajten efter samtida webbstandarder (vilket innebär att du använt CSS och HTML för att separera formatering från innehållet), du är iväg till en bra start.

    Den viktigaste punkten är att separera din design från ditt innehåll kan du skapa din webbdesign mobilen från befintligt innehåll mycket lättare.
  • Du har en mycket gammal webbplats: Om du har skapat din webbplats år sedan och designen är integrerad i HTML, du har ditt arbete att göra för dig.

    Om din webbplats använder HTML-tabell taggen för att skapa designen, ska du börja med att bygga om den gamla webbplatsen innan du ens börja att skapa den nya, mobila versionen använder den senaste HTML5 och CSS 3 tekniker eller välj den metoden i den här listan (till skapa en från scratch).
  • Att ta sig tid att övergången till den mer modern modell med CSS sparar tid. Skapa din webbplats med en tydlig åtskillnad mellan innehåll och design genom att utveckla en webbplats som lagrar informationen i HTML och skapar design med CSS är det rätta sättet att utveckla webbplatser enligt World Wide Web Consortium (W3C), den grupp som sätter standarder för webbteknik.

Tänk denna situation ett perfekt tillfälle att omforma din webbplats för att få det att fungera för dig. Starta din plan med detta första steg i åtanke.