Vad är Rosemary Ham?

February 9

Rosemary skinka, som härrör från svin rumpan eller skaft, är ett benfritt, ljusrosa kött som har kryddats med rosmarin ört. För att göra rosmarin kryddad skinka, är köttet antingen gnuggas med, rökt med, eller indränkt i en blandning av rosmarin, salt, socker, kryddor, kryddnejlika och bota. Sådan smaksättning, vilket kan ta upp till en dag, flera veckor eller till och med flera månader att göra, ger skinkan dess varumärke rosmarin smak; smaken kan vara ljust eller koncentrerad, beroende på den tid det tar för smaksättning.

Den härdade skinka kan användas färskt eller den kan kokas, kyls och kylda för senare användning. Skinka, beroende på deras framställningsmetoder, kan i allmänhet bevaras i flera veckor och ibland upp till ett år. Det är inte idealiskt, men att frysa skinka långsiktigt, eftersom det kan göra skinkan osmaklig; frysning bryter ner köttet cellstrukturen och upptining får den att förlora sin fukt och blir torr.

Hams kan användas med Äggrätter, såsom skivat kött för smörgåsar, särskilt i en grillad eller rostat panini smörgås, och i en mängd andra sätt. Det finns många olika recept för matlagning rosmarin skinka. Glasyrer eller kompotter används ofta för matlagning hela skinkor. Några vanliga ingredienser för glasyr eller kompott mixar inkluderar farinsocker, dijonsenap, vitlök, ingefära, persikor, peppar och färsk rosmarin.

Skinkan läggs på ett rack, med sin kapade änden täckt med folie, och köttet är skuras lätt med en kniv för att göra ett kors eller diamantmönster. Det bakas därefter i en ugn vid omkring 425 grader Fahrenheit (218,33 grader Celsius) i ungefär en timme. Skinkan ska tas bort från ugnen när skurade mönstret har synbart ökat.

Därefter glasyr mixen, som har tidigare framställts och kylda, gnids in på eller hälls över skinka, och skinkan bakas under ytterligare två och en halv timme. Efter detta är folien vid den avskurna ändan av skinkan bort och täckt med späck från pannan. Den rosmarin skinkan bakas igen för en halvtimme eller så, och är sedan redo att serveras.

Även rosmarin skinka kan vara ganska läckert, är det lämpligt att äta det med måtta. Bearbetade kött har ofta en hög halt av mättat fett och natrium, och, om de konsumeras i överskott, kan leda till kolesterol och viktproblem. En annan fråga är ett möjligt samband mellan hög köttkonsumtion och cancer, vilket föreslagits av en fem år forskningsstudie som genomförts av amerikanska institutet för cancerforskning och Världs Cancer Research Fund.

  • Sandwich görs med rosmarin skinka.
  • Skivor av rosmarin smaksatt skinka kan användas för att göra en grillad club sandwich.
  • Rosemary skinka kan användas i panini.