Hur väljer jag det bästa Yard Tiller?

February 17

Att välja rätt varvet rorkulten innebär att hitta rätt kombination av storlek, makt, och hanterbarhet för både din grävplats och för den person som ska använda rorkulten. Jordfräsar varierar i storlek från små och lätta minijordfräsar eller kultivatorer, hela vägen upp till stora och mäktiga enheter som kan bryta tuffa jordar över stora områden. Innan du köper, bör du veta storleken på det område som ska bearbetas, om du kommer att bryta ny mark eller tilling tidigare odlade jorden, hur packad jorden är, och hur tjock gräs och ogräs växer i området. En annan viktig faktor är styrkan och förmågan hos den person som kommer att använda gården rorkulten. Mini-jordfräsar är lätta och lämpar sig även för vissa äldre eller funktionshindrade personer, medan stora jordfräsar kan kräva betydande fysisk styrka för att fungera.

Trädgårdsjordfräs kan delas in i tre allmänna kategorier: minijordfräsar eller kultivatorer, medelstora front tined jordfräsar, eller stora bak-tined jordfräsar. Mini-jordfräsar, som namnet antyder, är liten och lätt; vissa enheter väger under 30 pounds (13,61 kg). De är perfekta för luftning små rabatter och ogräsrensning mellan raderna i en köksträdgård. Mini-jordfräsar är också utmärkt för att snabbt arbeta organiskt material i tidigare bearbetad jord. Eftersom de tenderar att vara under tre hästkrafter, används de bäst i jord som redan har brutits upp och är ganska löst och lätt att bearbeta.

En medelstora gård rorkult, mellan tre och fem hästkrafter, är bra för att upprätthålla medelstora gårdar och trädgårdar. Många av dessa jordfräsar är front tine modeller, vilket innebär att skärbladen sitta framför motorn, även om vissa medelstora jordfräsar finns med bakre pinnar, eller blad som sitter bakom motorn. Mer kraftfull än en mini, kan ett mellanstort gård rorkult användas för att bryta upp obearbetade delar av gräsmattan för nya landskaps sängar. Om marken är hård i ugn av solen, stenigt, eller tung i lera, kan de medelstora rorkulten inte vara tillräckligt kraftfull för att gräva i marken, hoppa över det bästa stället.

För breda, öppna ytor och för hårt packad eller tjockt rensas jordar, är en stor gård rorkult det bästa alternativet. Dessa är i allmänhet över sex hästkrafter med bakre pinnar, vilket innebär att de har makten att morän upp ännu svåra jordar. Eftersom dessa enheter är stora och tunga, kan driva dem kräver lite muskler och tålamod, men de kommer att göra processen kort med ett väldigt stort projekt. Några stora jordfräsar har bilagor att utföra ytterligare uppgifter, inklusive snöröjning, kantning, dethatching, log-delning, och även lätt dragande.

Förutom storleken och svårigheten att ditt markberedning projektet kommer din budget vara en annan viktig faktor. Som man kan förvänta sig, minijordfräsar är det billigaste alternativet, medan de största och mäktigaste jordfräsar är dyrast, allt upp till $ 3000 $ (USD). Slutligen, fundera över hur mycket utrymme du har tillgängligt för att lagra din rorkult. Mini-jordfräsar är så liten som ett ogräs-eater, och de med fällbara handtag kan lagras i ett relativt litet utrymme. Stora jordfräsar kräver ganska lite mer utrymme i din byggnad eller garage.

  • Skärbladen är framför däcken med en främre pinn rorkult.
  • Bakre tined jordfräsar är bäst lämpade för stora jobb eller hårt packad jord.
  • En mini tiller kan vara väl lämpad för en mindre gården utrymme.