Vad är en vana Hosta?

February 11

En vana hosta, även känd som en psykogen hosta, är en som visas på barn efter en förkylning eller influensa, men kvarstår länge förbi andra symptom. Generellt finns det ingen egentlig medicinsk orsak för hosta, men det kommer att ske några sekunder när barnet är vaken, och kännetecknas ofta av en typ av torr, skällande ljud. När det blir en vana, är det mycket svårt att bryta, och det kan pågå i månader eller i vissa sällsynta fall, år. Hostdämpande kommer inte att hjälpa en vana hosta eftersom det är psykologiskt, inte orsakats av någon medicinsk orsak.

I många barn som utvecklar denna fråga, kan en vana hosta vara mycket svår. Så länge barnet är vaken, kommer han eller hon sannolikt hosta var några sekunder, eller åtminstone ett par gånger för varje minut av dagen. Detta kan börja störa skolarbetet eller andra aktiviteter barnet deltar i. Det kan också göra det svårt för barnet att somna på natten, men när han eller hon sover, kommer hosta stannar. Detta är ett av de sätt som en vana hosta kan differentieras med en hosta som orsakas av en faktisk hälsofråga.

Behandlingar för en vana hosta involverar vanligtvis psykoterapi och eventuellt även hypnos för att få barnet att bryta vanan. I terapin, kommer barnet lära sig att visualisera tekniker för att stoppa hosta. Han eller hon kan börja med att hålla andan i några sekunder, och gradvis öka mängden tid som andningen hålls, för att avbryta hostsvaret. Andra visuella verktyg, såsom att visualisera en omkopplare som kan vändas för att stänga av hosta, har visat sig vara användbara i vissa fall.

För barn som har utvecklat en vana hosta som en följd av djupare psykologiska frågor, såsom ett behov av att få mer uppmärksamhet från föräldrar eller vårdnadshavare, eller på grund av höga nivåer av stress eller ångest, kan tilläggsbehandling behövas för att övervinna hosta. I de flesta andra fall är dock barn som framgångsrikt lärs självhypnos och visualiseringstekniker kan övervinna sin vana hosta. Vanligtvis den vanliga hosta inte orsakar någon typ av bestående skador, men medan det pågår fortfarande det kan orsaka en ömhet i halsen och bröstet samt påverka koncentrationen, så det är viktigt att ta itu med denna fråga så snart som möjligt. Ett barns ordinarie barnläkare är ofta det bästa stället att börja, så att medicinska orsaker först kan uteslutas, och en lämplig specialist kan rekommenderas.

  • Behandling för en vana hosta kan inkludera se en terapeut.
  • En vana hosta kan orsaka stor ömhet i halsen.
  • Vissa hosta har ingen underliggande medicinska problem, men är psykologisk natur.
  • En vana hosta visas ofta hos barn efter en förkylning eller influensa.
  • Ett barns ordinarie barnläkare är ofta det bästa stället att börja att diagnostisera och behandla en vana hosta.