Vad är Shaving Gel?

May 8

Rakgel är en smörjprodukt avsedd att tillämpas före rakning för att mjuka upp håret som rakas, tillsammans med fuktgivande huden och förhindra rakhyveln från att dra längs huden, potentiellt skapa rakning. Den levereras i baljor samt burkar, och är oftast utformade för att skumma in i en tjock, tät lödder. De flesta företag som tillverkar konventionella rakkräm gör även geler för rakning, eftersom många av de grundläggande ingredienserna är desamma, och vissa konsumenter föredrar fler alternativ.

Jämfört med rakkräm, rakgel tenderar att vara mer effektiva, eftersom endast en liten mängd behövs för varje rakning. Detta beror på att konsumenten löddrar gelen innan eller medan han eller hon tillämpar det, snarare än dispense en redan lathered produkt, vilket är fallet med raklödder. När dispenseras i en burk, är gelén hålls under tryck, så att den kommer att avstå när det behövs. Det finns även i baljor i vilka rakapparaten kan doppa en hand eller rakborste.

I de flesta fall kommer rakgel skummar när den omröres försiktigt i händerna eller på ytan av ansiktet. I andra fall är det avsett att anbringas i ett tunt smörjande skikt som inte skummar. Vissa specialiserade geler fungerar så här att ge fler fuktgivande egenskaper, eller att mjuka särskilt tjockt hår. När rakgel inte skum, är det oftast lätt färgad, så att personen rakning tydligt kan se vilka delar av huden har smörjas.

Ingredienser för denna produkt kan variera. Vissa geler använda alkohol som ett medium, som tyvärr kan torka huden. Alkohol baserad rakning geler kan inte heller användas mycket effektivt i duschen eller av människor som föredrar att våtrakning. De flesta gel förpackad i tuber har alkohol, om inte märkningen antyder något annat. Baljor av rakgel, tenderar emellertid att använda glycerin, som kan användas för att våt rakning. Andra ingredienser kan innefatta aromatiska föreningar, fuktgivande produkter som kolloidalt havregryn och hud nappar som gurka, kamomill, aloe vera, eller lavendel.

När rakning, är det viktigt att fukta området först med varmt vatten för att koppla porerna, mjuka håren, och slappna av musklerna. Applicera rakgel enligt anvisningar på förpackningen, och använda en mycket vass rakkniv att försiktigt skumma huden, klippa håren, snarare än att dra ut dem. De flesta engångsrakhyvlar inte ge en hög kvalitet rakning, och tenderar också att irritera huden; om möjligt, använd en tveeggat rakhyvel för att glida över huden, snarare än att trycka på. Om en rakkniv används korrekt, kommer rakningen vara smidig och nära, men kommer inte att orsaka hack eller rakning.

  • Lavendel kan vara en ingrediens i rakgel.
  • En rakgel med tillsatt lavendel kan lugna känslig hud.
  • Aloe gel är en bra fuktkräm.