South Beach Diet

February 14

The South Beach Diet är en nyligen, mycket populär, och mycket publicitet kost som har funnits sedan början av 2000-talet. Kosten skapades av Dr Arthur Agatston, kardiolog, och Marie Almon, en dietist. Dr Agatston ursprungligen kom upp med kosten för att hjälpa sina patienter med hjärtsjukdom, men det är nu marknadsförs som en viktminskning plan. Kosten hävdar att du kommer att kunna gå ner 8-13 pounds under de första två veckorna, även om resultaten varierar ofta.

Dr Agatston fann att när patienterna sattes på en fettsnål kost, slutade de upp att vara hungrig och kompensera dessa kalorier med andra kalorier, och ibland upp i vikt som följd. Många tror felaktigt att South Beach Diet är en låg-carb diet, då det är faktiskt inte fallet. The South Beach Diet är en diet som inte handlar om att eliminera fett eller kolhydrater-det handlar om att ersätta dåliga fetter med bra fetter och dåliga kolhydrater med bra kolhydrater. Kosten innehåller inte några mättade fetter eller transfetter; istället fokuserar den på omättade fetter och omega-3-fettsyror. Livsmedel på kost som innehåller fett är magert kött, nötter och fisk. Likaså eliminerar dieten tungt raffinerat socker och spannmål. De "bra kolhydrater" är grönsaker, bönor, fullkorn och andra obearbetade kolhydrater.

Det finns tre faser av South Beach Diet planen. Phase One varar fjorton dagar och är den strängaste av de tre faser; det är emellertid också den fas då vikt försvinner snabbast. Under de första två veckorna, är dieter begränsas till att äta normala mängder magert kött, grönsaker, nötter, ost och ägg. Det rekommenderas att äta tre balanserade måltider om dagen för att undvika att bli hungrig. Fas två varar så länge dieter är att vilja gå ner i vikt, med en förväntad viktnedgång på 1-2 kg per vecka. I denna fas är några av de tidigare begränsade livsmedel återinfördes. Dessa inkluderar kolhydrater som hela korn bröd och annan stärkelse, samt frukt, rött vin, korn, lättmjölk och mejeri och bönor Pinto. Vissa stärkelse bör vara begränsad men är fortfarande tillåtna, som potatis, rödbetor, morötter, bananer, honung och ananas. Fas tre är tänkt att vara en livslång fas som hjälper dig att behålla din vikt. Den innehåller ännu mer mat, men om du går upp i vikt, har du tänkt att gå tillbaka på fas två.