Hur väljer jag det bästa Cerebral pares Anpassat?

October 14

Tre faktorer anses allmänt innan de köper en Cerebral pares rullstol: vilken typ av kroppshållning stöd behövs, vilken typ av rörlighet krävs och vilka anpassningar eller förändringar måste läggas till i stolen. Miljö kan också vara en viktig faktor, eftersom vissa rullstolar är konstruerade för smidig trottoaren, medan andra är avsedda för tuffare terräng. Beroende på patientens tillstånd, kan den typ av cerebral pares rullstols vara viktigt som väl; Vissa stolar är manuell och utformade för patienter som kan styra stolen själva, medan motordrivna versioner är avsedda för patienter som har liten eller ingen hand koordination.

För vaktmästaren av en person med cerebral pares, kanske lyfta stolen vara ett problem. I detta fall kan en lättare ram vara nödvändigt för en viss livsstil. Beroende på förmågan hos den enskilde kunde Cerebral pares stolen vara manuell eller elektrisk; Om muskelrörlighet är mycket begränsad, kanske att trycka på en knapp eller spak vara det enda sättet att självständigt röra sig. Om muskelrörelser tillåter, kan en manuell rullstol som endast kräver att hjulen ska skjutas framåt väljas.

Den dämpning av stolen måste också mätas för komfort. Utrymmet mellan fram- och baksidan av benen bör inte vara mer än 3 inches (ca 7,6 cm) för att hjälpa till att förhindra ramen från att skjuta mot de personer benen och orsakar smärta. Fotstödet bör stödja varje ben och håll dem tillräckligt för att undvika jord hög men tillräckligt låg för att inte orsaka knäna för att sticka utåt. Dessutom bör det finnas ungefär en halv tum (ca 1,2 cm) utrymme mellan höfter och den sida av stolen för att ge gott om utrymme för rörelse. Sido vilar stöd ska sitta, men bekväma, under armhålorna.

Vissa Cerebral pares rullstolar kan också justera för att rymma en växande barnet, vilket kan vara ett bättre alternativ än att köpa en annan dyr specialiserad stol. Stolar med "tillväxt kit" ofta har en tvärstag i botten av stolen som kan flyttas för att utöka mängden tillgängligt utrymme. De främre ramarna kan bytas för att förlänga tvärstag och ge bättre stöd benet som ett barn växer längre.

Consulting en sjukgymnast innan de köper en Cerebral pares rullstol är ofta rekommenderas. Dessa yrkesgrupper är mer bekanta med de fysiska begränsningarna hos patienten och kan diskutera hjul stol alternativ anpassade för både patienten och vaktmästaren. Ibland organisationer har specifika cerebral pares rullstols rekommendationer som kan påverka ett beslut också. Det finns också kliniker som är specialiserade på rullstolen rehabilitering och deras personal kan hjälpa till att avgöra en plan för både modell och köpoptioner.

  • En del barn med cerebral pares kräver mer stöd än andra.
  • De skador som orsakar cerebral pares vanligtvis sker före födseln.
  • Fastställande av bästa cerebral pares stolen beror på en mängd faktorer.