Vad är Big Brothers Big Sisters of America?

April 29

Big Brothers Big Sisters of America (BBBSA) är en välgörenhetsorganisation som hjälper barn att utveckla sin fulla potential genom användning av mentorskap relationer med vuxna. Barn som deltar i organisationen tilldelas en storebror eller syster som går med på att fungera som mentor och förebild, helst under en längre tid för att skapa kontinuitet för barnet. Förutom att driva omfattande över hela USA, arbetar gruppen även utomlands.

Enligt register som förs av Big Brothers Big Sisters of America, deltagarna i programmet är mycket mindre sannolikt att hoppa av skolan, börja använda droger eller begå brott. Barn i dessa program tenderar också att vara mycket mer självsäker och utåtriktad, vilket ger dem en större chans på framgång i världen. Alla barn kan gå, även om programmet innehåller ofta ett antal låginkomsttagare och utsatta barn, under antagandet att de är de mest benägna att dra nytta av stödjande mentorskap relationer.

Organisationens rötter kan hittas i början av 1900, när mentors organisationer för unga pojkar var etablerade i flera amerikanska städer, och fick sitt namn när Big Brothers of America och Big Sisters International gick samman 1977. Idag betraktas det som ett ledande välgörenhet regelbundet tjäna höga betyg från organisationer som övervakar välgörenhets, och det är en av de främsta mentor organisationer i USA.

På grund av den uppenbara inneboende risken i att låta orelaterade vuxna att spendera utan tillsyn tid med barnen, Big Brothers Big Sisters of America är mycket noga med att screena de vuxna som vill delta som mentorer i programmet. När någon volontärer, är han eller hon noggrant intervjuas, och organisationen utför en säkerhetsprövning och hem inspektion. Organisationen kan också be om försäkringsbevis och registrering på några fordon barnet kan rida in, och det kräver oklanderlig referenser.

Mentorer som deltar i gruppens program är otroligt varierande. Vissa är yrkesgrupper som läkare, lärare, jurister, och brandmän som hoppas att inspirera den yngre generationen med sina karriärer, men konstnärer, hantverkare och människor i en mängd olika samhällsskikt är välkomna också. Organisationen strävar oftast för att göra den bästa matchningen möjligt mellan barn och mentor, för att främja en sund och varaktig vänskap; några deltagare fortsätter att hålla kontakt efter lillebror eller syster blir myndig, illustrerar den kraftfulla anslutning som kan skapas.

  • Mentorer kan arbeta med yngre människor att hjälpa dem hålla koll på sina studier.
  • Genom Big Sisters Big Brothers, kan unga yrkesverksamma har mentorrelationer med ungdomar som är missgynnade eller kommer från familjer med låg inkomst.