Bygga din egen Green

April 20

Om du vill odla växter eller grönsaker i kvantitet, för hemmabruk eller kommersiell försäljning, då måste du ha ett växthus. Tillverkad i glasfiber, plast eller glas, hjälper ett växthus att odla växter genom att tillhandahålla rätt kombination av skydd, fukt och solljus.

Noggrann planering är viktigt innan ett hem växthusprojekt startas. Att bygga ett växthus behöver inte vara dyrt eller tidskrävande. Det slutliga valet av typ av växthus beror på den önskade växande utrymme, hem arkitektur, tillgängliga platser och kostnader. Växthuset måste dock ge rätt miljö för växande plantor. Följ dessa steg när du bygger ditt eget växthus:

 1. Bestäm syftet för att bygga ditt växthus. Kommer du odla växter att sälja, eller som en hobby och för eget bruk?
 2. Kontrollera med de lokala myndigheterna för att se om du behöver bygglov.
 3. Bestäm vilken typ och storlek av ditt växthus. Kommer du välja en bifogad eller fristående byggnad? Storlekar av växthus varierar 8-48 meter. Vilken storlek passar ditt syfte?
 4. Fastställa hur mycket pengar du vill spendera. De typer av material som du använder kommer att avgöra hur mycket pengar du spenderar.
 5. Välj en plats för ditt växthus. Du vill tillräckligt solljus för dina växter, men du också vill ge partiell skugga.
 6. Organisera en plan. Försiktigt detalj mätningarna av väggar och fönster, samt längden på vattenledningar, och ramar för basen, tak och sidoväggar.
 7. Arbeta din plan. Samla ditt material online eller på din lokala Home Depot, att se till att du har allt innan du börjar själva byggandet av växthuset.
 8. Förbered platsen. Nivå marken, ta bort buskar, löv, smuts och stubbar. Du vill ha marken så plant som det kan vara. Använd ett vattenpass för att säkerställa att planet är platt.
 9. Konstruera din bas först, lägg sedan till tre sidoväggar. Fäst ditt tak till de tre sidoväggarna. Bygg den fjärde sidoväggen för att innehålla din dörr och fönster, och gå till de andra sidoväggar och tak.
 10. Täck ditt växthus, inklusive dörr och fönster, med UV-resistent film.
 11. Installera rack för växter, hyllor för trädgårdsarbete leveranser, elektriska installationer och uttag, och kanske ett handfat och vattenledningar, om dessa poster var i din budget.

Om du alltid har drömt om att ha ett växthus, men har skjutit upp att bygga en grund av kostnaden, är det dags att tänka om den drömmen. Bygga ditt eget växthus är en tillfredsställande upplevelse, och behöver inte kosta en massa pengar. Ännu viktigare, odla dina egna växter hemma när du vill, kan förvandla en hobby till ett litet företag.