Vad Är Winnebago Tribe?

June 9

Den Winnebago Tribe är en indianstam i Nordamerika vars traditionella marker var i Green Bay area of ​​Wisconsin och som finns på en reservation i nordöstra Nebraska. De Winnebago människor upptäcktes av vita 1634 av en fransman vid namn Jean Nicollet. De Winnebago Tribe delar många egenskaper med omgivande stammar, men dess historia av fredliga relationer med andra stammar och med européer skiljer det. Efter flera tvångs flyttar på grund av fördrag som undertecknats med Förenta staternas regering, den Winnebago Tribe kom så småningom till ett indianreservat omfattar den norra halvan av Thurston County, Nebraska.

När det kom i kontakt med européer under 17-talet, den Winnebago Tribe var en timmerkultur vars grundläggande byggnader och kläder liknade sina grannar, såsom Sauk, Menominee och Fox stammar. Den Winnebago kulturen, men underhålls en distinkt art i enskilda dekorationer. Den Winnebago språket är ett Siouan dialekt relaterad till det som talas av de Missourians och Iowasen.

Socialt är Winnebago stammen spotta i två phratries eller kin grupper, som består av 12 klaner. Den första phratrie är Övre Luft och består av Eagle, Thunderbird, Pigeon och krig Människor klaner, och Lower Earth phratrie består av Bear, vatten ande, Wolf, Buffalo, älg, rådjur, fisk och Snake klaner. Individer kan beblanda mellan klaner, men medlemmar av klaner med länkade traditionella roller, såsom Thunderbird klanen är den lodge av fred och Björnen klanen logen av krig, tenderar att gifta oftare.

Den Winnebago religion är nästan identisk med andra central Algonquian stammar, Revering en gud som kallas "Earth-maker." Winnebago mytologi omger fem personligheter - urinblåsan, den Trickster, Turtle, haren och HE-vem-bär-heads-som-örhängen - som skickades ut av jorden-maker att befria världen från jättar och onda andar. Det finns också ett stort antal myter avseende klan ikoner som thunderbirden samt klan hjältar.

Den Winnebago Tribe har alltid varit en liten stam, och många tvingas rör sig under den 19: e århundradet, liksom smittkoppor utbrott har hållit stam befolkning låg. År 1806 rapporterades det att stammen hade 1750 medlemmar, och växte till 5.800 från 1820. Detta antal har minskat med smittkoppor 1836 och minskade ytterligare efter stammen flyttade till Iowa neutral mark i 1840 med antalet 4.500. De flyttades därefter till Minnesota, North Dakota och slutligen Nebraska, då fanns det bara 1200 Winnebago vänster. Under 2010 Winnebago Tribe bestod av ca 4000 personer.

  • Liksom många indiangrupper, använde Winnebago kanoter för handel, fiske, och krigföring.
  • Deer var en typ av livsmedel som vanligtvis jagas av Winnebago stammen.