Vilka är de olika typerna av Basement Belysning?

August 16

En av utmaningarna när du väljer att renovera en källare omvandlar en mörk, dyster området till en väl upplyst plats. Infälld belysning är ofta ett populärt val eftersom de fixturer brukar inte tar någon plats. Eftersom de flesta källar tak tenderar att vara lägre än deras övervåningen motsvarigheter och infällda lampor lyser vanligtvis ett ganska stort område, kan detta vara ett praktiskt val för optimal belysning. Ett annat alternativ när man planerar källaren belysning spår belysning, vilket kan vinklas för att lysa upp vissa områden eller användas som direkt nedåt belysning. Naturligtvis är standard takarmaturer eller lysrör används ibland för källarbelysning, och kombineras ofta med andra lampor för att ge tillräcklig belysning.

Även infälld belysning kan vara dyrare att installera än andra typer av källaren belysning på grund av bygg- och ledningar kostnader, tenderar det att vara ett populärt val för en nedre våningen. Eftersom infällda lampor ligger inne i taket själv, dessa armaturer erbjuder en mycket ljus utan att man inkräktar i utrymmet. Beroende på homeownerâ € s kompetensnivå, kan installationen av infälld belysning vara något komplicerat och tidskrävande. Denna typ av belysning kräver att hål skäras i taket, så en skicklig yrkesman kan behövas för att installera dessa fixturer.

Spår belysning är oftast ett kostnadseffektivt val för källaren belysning och tenderar att vara något enklare att installera. Denna typ av belysning kan användas för allmänna belysningsändamål, eller det kan installeras för att lysa upp vissa områden, till exempel ett skrivbord eller lekplats. När spåren har installerats, vanligtvis en husägare kan lägga mer ljus genom att sätta en annan fixtur på banan. Om källaren har mycket låga tak, den enda ned sida spår belysning skulle vara att lamporna tar upp lite utrymme.

Vissa husägare vänder sig till en mer praktiskt val när man tänker på källarbelysning, till exempel lysrör, vilket tenderar att ge bort en generös mängd ljus. Ändå, när stilen är viktigt, kan ljusdesigner luta mot en mer traditionell, klassisk tak fixtur, liknande de som finns i andra delar av hemmet. Om detta görs, kan adekvat placering av fristående golvlampor eller lampetter spetsa ljuskällan i en källare, lägga till lite glamour till en nedre våningen. Använda dimmers och eleganta skans-typ fixturer på väggarna kan förvandla vad som brukade vara en mörk, grottliknande område i en elegant familjerum.

  • Golvlampor kan användas som en ljuskälla i källare.
  • Lysrör används vanligtvis för att lätta källare.
  • Fluorescerande lampor kan användas för att ge källaren belysning.