Vilka är de bästa tipsen för Canning Ananas?

April 28

Konservering mat gör att hemkock att bevara matvaror under en längre tid, och samtidigt hålla en frisk smak och konsistens. Det är viktigt att följa vissa riktlinjer när konservering för att se till att maten håller sig säkert att konsumera för den längsta möjliga tid. Ananas är en bra kandidat för konservering på grund av dess höga surhetsgrad, vilket hjälper till att hålla den från att växa farliga bakterier och mögel. Lämpliga försiktighetsåtgärder bör vidtas vid upprättande av ananas för konservering, liksom under hela konserveringsprocessen. Innan konservering ananas, bör det kort tillagas så att den är tillräckligt mjuk för att placeras i burkar.

För att förbereda frukten för konservprocessen, ta bort huden och ögonen med en kniv. Skär ananasen i skivor eller kuber, sedan täcka bitarna i vatten i en kastrull på spisen. Värm den tills vattnet kokar under ungefär fem minuter. Ta bort de heta ananas bitar från vattnet med tång, placera dem i förberedda burkar. Burkar bör steriliseras i förväg genom att placera dem, liksom tillhörande lock, i kokande vatten under en minut.

Fortsätt konservering ananas genom att hälla juice eller vatten över bitarna. Vanligtvis kan äppeljuice, druvsaft, eller en enkel sirap användas, även om vissa föredrar att använda vanligt varmvatten. Vätskan bör upphettas till kokning i fem minuter på spisen innan den hälls i burkarna. Fyll burken nästan till toppen med vätska, och fäst locket ordentligt. Detta kommer att hålla ananasbitar fuktig under konservering, och hålla frukt färsk medan den lagras.

Nästa steg i säkert konservindustrin ananas dränka burkarna i ett bad med kokande vatten i trettio minuter tills locken är helt förseglade. De bör vara helt täckt i vatten och avlägsnades efter 30 minuter, vid vilken tidpunkt locken bör vara indragna. När toppen av burken trycks på det bör inte göra ett smällande ljud. Detta innebär att förseglingen var framgångsrik och burkarna ska kylas av och placeras i lager i upp till sex månader.

Canning ananas kan också äga rum i en tryck canner. Se till att följa tillverkarens anvisningar så att du värma canner till rätt temperatur. Detta är en snabbare process som resulterar i konserv ananas som kan pågå i upp till sex månader.

  • Hela ananas arecut i skivor för att förbereda sig för konservering.
  • En burk lyftare kan användas för att avlägsna steriliserade burkar från en kokande vatten canner.
  • Ananas är en god frukt till burk eftersom dess höga surhet håller den från att växa mögel.