Vad är blomkål ost?

March 12

Blomkål ost är en traditionell engelsk maträtt som också har fångats på i vissa andra delar av världen; den består av blomkål bakat med ost och några andra ingredienser. Denna maträtt går av andra namn som blomkål gryta, blomkål baka, eller blomkål gratäng, men i delar av Storbritannien, är det allmänt känd som blomkål ost. Denna enkla maträtt ger en välsmakande, rejäl måltid för mindre pengar än många köttbaserade rätter.

Rätter som blomkål ost inte kräver ett brett spektrum av ingredienser. Ingredienserna för denna maträtt är enkla: förutom hela blomkål och ost, mjöl och smör används ofta, samt mjölk och smak som senap. Salt och krossade svartpepparkorn, två traditionella engelska kryddor, används också ofta. Kockar kan också använda andra kryddor som är unika för specifika områden av världen, antingen som smakelement, eller ens som dekorativa tillägg. Till exempel, paprika, populär i Europa och andra regioner, är en krydda som ofta kockar använder för blomkål ost och liknande rätter, som sin klarröda färg ger en estetiskt tilltalande, och gurkmeja, en krydda som ger en rik gul, är populärt för blomkål rätter som funktionen aspekter av södra asiatiska köket.

För att göra denna maträtt, kockar ofta först förväg koka blomkål. Ångkokning är den bästa metoden för att förbereda blomkål ost. Kockarna måste också ta bort blad och stjälk, och räkna ut hur man skär grönsaker i specifikt stora bitar som passar in i ugnsform, och få tillräckligt kokta i mixen. Ost kan skäras eller strimlas att placera enhetligt genom ugnsform. Cheddarost är den traditionella typen av ost som används, men andra måttligt smaksatt ostar kan vara läckra substitut.

Kockar smälter ofta smör och mjöl, liksom några av de andra material, för att göra en sås inslag som kommer att baka tillsammans med resten av skålen. Detta läggs till i ugnsform, med kryddor bör antingen blandas i eller hälls över ytan. Hela gryta kokas vid en hög temperatur, tills toppen av skålen bruna. Det är allmänt haft direkt från ugnsform, som en enkel och billig hemlagad mat. Det är jämförbart, i både smak och konsistens, till makaroner och ost, även om den är lägre i kolhydrater.

  • Cheddarost används traditionellt för att göra blomkål ost.
  • Blomkål kan bakas med ost.
  • Skivor av skinka kan läggas till blomkål ost för en heartier variation på skålen.