Vilka är de olika typerna av sjukvårdsutrustning?

May 2

Terapeutisk utrustning kan utformas för vuxna, samt barn. Pediatric terapeutisk utrustning är skapad för att manipuleras av små händer eller att rymma ett barns liten kropp ram. Terapeutisk utrustning kan också inkludera akvatiska anordningar avsedda att användas i vattnet, eller andningsterapi utrustning görs för att hjälpa patienter med andningssvårigheter. Terapeutisk ultraljudsutrustning använder ljudvågor för att hjälpa till att läka ligament eller senskador genom att stimulera vävnaden. Personer med dålig motorik kan förbättra balans och koordination med ridning sjukvårdsutrustning.

En vanlig typ av terapeutisk utrustning som används av sjukgymnaster är ett behandlingsbord. Dessa tabeller är oftast justerbar med rörliga delar. Patienter som får terapi använder ofta en sådan tabell när de utför olika övningar som kräver att personen ska ligga ner. Kiropraktik tabeller är liknande, även om de flesta kommer att ha bäckenet, livmoderhalscancer och ländrygg kuddar.

Människor som behöver rehabilitering för att förbättra balans och rörlighet gör ofta användning av sjukvårdsutrustning som kallas utbildnings trappor. Utbildning trappor som används för sjukgymnastik kan vara ensidig eller tvåsidig, och kommer att innehålla en justerbar ledstång. En annan typ av terapeutisk utrustning för att stärka benen och förbättra rörligheten i knät är känd som en parallell bar. Parallella barer kan hjälpa en person samtidigt som man försöker att gå utan att använda en rullstol. Patienter som återhämtar sig från en stroke kan kräva terapeutisk utrustning såsom en rullator eller käpp.

Träningsbollar och medicin bollar betraktas behandlingsutrustning. Dessa kan användas för att utföra olika övningar som stärker armar, vader eller ben. Träningsbollar varierar vanligtvis i storlek, för olika terapiövningar. Personer med handskador kan använda en liten handhållen skumboll för rehabilitering.

Dessutom kan en person med en arm eller axelskada använda behandlingsutrustning känd som en överkroppen ergometer (UBE). Dessa maskiner kan vara fristående eller portabel, och är ibland kallad gårdfarihandlare. Pedalerna på en UBE utnyttja framåt och bakåt motstånd.

Många patienter med skuldran och armen skador gynnas också av remskiva kabelsystem. Ett blocksystem kan fästas till en dörr eller monteras på en vägg. De flesta terapi remskivor använda vikter för justerbart motstånd.

Inversion bord är en annan typ av utrustning som används för terapisyfte. Terapeuter använder denna typ av utrustning för att lindra en kunds ryggont, slappna av musklerna, och lindra stress. Den inversion terapi fungerar genom att sträcka ryggraden och främja bättre cirkulation.

  • Parallella stänger används i terapi för att hjälpa människor som har drabbats av benskador lära sig gå.
  • Rullstolar kan användas under terapiprogram medan en person återhämtar sig från en olycka eller operation.
  • Ridning kan användas för att förbättra balans och koordination hos personer med dålig motorik.