Vad är Amla juice?

June 15

Amla juice, även kallad indiska krusbär, är tillverkad av den lilla, köttiga frukter av Amalaki trädet. Saften innehåller mest vatten, tillsammans med en hög koncentration av vitamin C, liksom fiber och protein. Det har använts i århundraden i ayurvedisk, eller naturlig, medicin. Listan över möjliga hälsofördelar, men fortfarande forskat, är omfattande; personer med diabetes, hjärt- eller leversjukdom, och matsmältningsproblem har sett förbättringar genom intag av amla juice. Indiska krusbär används också för sin skönhet fördelar, eftersom det kan främja frisk hud och hår och bättre ögonfunktion.

Många av de gynnsamma aspekterna av denna fruktens saft kan tillskrivas det faktum att det innehåller så mycket vitamin C. askorbinsyra, liksom polyfenoler, i frukten levererar en stark dos av antioxidanter, eftersom den främjar immunförsvaret. Amla juice rekommenderas ofta att kämpa mot sjukdom eller för att undvika infektion. Antioxidant fungerar mer som en förebyggande åtgärd, minskar fria radikaler i kroppen som så småningom skulle kunna förvandlas till cancer eller andra sjukdomar.

Saften av den indiska krusbär är också ibland tas för att behandla eller undvika problem med matsmältningen allt från diarré och dysenteri till förstoppning. Vissa förespråkare av saften som ett universalmedel föreslår dricka en liten mängd av varje morgon för att lindra matsmältningsbesvär och främja sunda funktion för resten av dagen. Eftersom saften ganska koncentrerad smak och näringsvärde, många föredrar att blanda det med vatten eller andra fruktjuicer och kryddor. Olika recept för bästa blandare, beroende på önskad effekt, kan hittas på nätet.

Vitamin C tenderar att öka stark leverfunktion, vilket i sin tur främjar andra förbättringar för den allmänna hälsan. Senaste medicinsk forskning på människor är nära till bevisa den positiva effekten av amla saft på högt kolesterol i blodet. En annan studie har visat att råttor med diabetes upplevde en märkbar minskning av blodsockernivåerna när det ges en daglig injektion av amla juice.

De som förlitar sig på amla juice som en skönhet botemedel tror att det spolar gifter ur kroppen, minskar akne och clearing fet hud. De antioxidanter i juicen kan också försena tecken på åldrande, såsom rynkor. Frukten var en gång såldes som hårvatten som var tänkt att förbättra konsistens och färg på håret. Proteinerna i amla juice kan öka hårväxt samt stärka naglarna.

  • Amla frukt växer på den indiska krusbär träd, även känd som amalaki trädet.
  • Proteinerna i amla juice kan öka hårväxten.
  • Krusbär, den viktigaste ingrediensen i amla juice.