Vad är Belly Henna?

July 20

I århundraden har många olika kulturer använt de krossade bladen från henna växten att tillfälligt tatuera huden i speciella mönster att erbjuda bra-önskemål och skydd under en stor övergång i en människas liv, inklusive förlossning. Färgämnet finns i henna blad ansågs sända ut positiv energi som skulle hjälpa till att hålla det ofödda barnet och mamman säkert under leverans. De händer och fötter den blivande modern var oftast tatuerade någon gång i den sista trimestern. I en ny twist till gamla traditioner, många henna butiker som erbjuder mage henna, som en blivande modern växande mage är tatuerade med skyddande konstruktioner - i stället för händer och fötter - när som helst under graviditeten.

Den typ av design en blivande modern väljer oftast beror på hennes tro och hur långt hon är i sin graviditet. Kvinnor som är kvar i den första eller andra trimestern kanske vill ha en design som visar ett foster som ännu inte är fullgången och fortfarande behöver tid att växa. I senare graviditeten kan konstruktionen innefatta hur kvinnan vill föda. Det är oftast bäst att ha magen henna tillämpas av en professionell konstnär som kan översätta moderns önskemål i en traditionell henna konstdesign.

Henna pulver har vanligtvis att blandas med en annan vätska för att få tunn pasta som behövs för att måla designen. Vissa butiker starka kemikalier, såsom hårfärgningsmedel, i deras blandning för att göra tillfällig tatuering mörkare och håller längre. Detta är typiskt kallad "svart henna" och bör undvikas av gravida kvinnor eftersom det kan orsaka blåsor på huden och även några skrämmande. Pastan används på gravida kvinnor brukar blandas med naturliga ämnen, som citronsaft eller starkt te. Innan ha hennatatueringar under graviditet, bör en kvinna frågar vad konstnären använder i sin pasta för att se till att det är den naturliga versionen.

Pastan för magen henna är oftast våt och mycket svart när den först appliceras på magen. Det är oftast kvar på huden i fyra till åtta timmar. Som pastan torkar, kommer det att börja flagna och lämnar efter sig en röd-orange fläck. Hur mörk fläcken är i allmänhet beror på kroppens kemi och hur länge det är kvar på. Vissa henna magen tatueringar kommer att bli en mycket ljust brunröda, medan andra kommer att vara en ljusare röd-orange.

Gravida hennatatueringar bör pågå cirka sju till tio dagar. Om tillämpas på händer och fötter, kan fläcken pågå ett par dagar längre i dessa områden. Belly henna bleknar oftast snabbare eftersom huden är tunnare runt magen och fläcken tränger inte lika djupt som det gör på händer och fötter.

För det mesta, hennatatueringar under graviditeten är relativt säker, men en blivande modern bör diskutera eventuella komplikationer med sin läkare innan du får en gjort. Det finns vissa tillfällen då henna kan vara farliga, till exempel om den blivande modern är anemisk eller barnet saknas i ett visst enzym, känd som glukos-6-fosfatdehydrogenas (G6PD) brist. En läkare kommer att kunna ge råd om magen henna är säker för kvinnan och barnet.

  • Henna blad krossas för att använda som en tillfällig tatuering bläck.
  • Belly henna kan göras på gravida kvinnor, visar någon aspekt av graviditeten.