Vad är Plantar fasciit Tejpning?

September 28

Plantar fasciit tejpning är en strategi som används till befrielse stress på plantar fascia. Genom att inhibera rörelsen av fascia, är det möjligt att minimera en del av smärtan som upplevs under uppträdandet av plantar fasciit. Tejpning kan också stöd i läkningsprocessen, samt göra det något lättare för individen att flytta runt.

För att förstå hur processen med plantar fasciit tejpnings produktioner är det viktigt att förstå arten av plantar fascia. Denna tjocka vävnad hjälper till att stödja fotvalvet, och går längs musklerna runt fotsulan. När plantar fascia blåmärken eller inflammerad på något sätt, kan en hel del smärta i hålfoten och häl ske. Skada kan bero på att springa under sport, eller någon typ av verksamhet som orsakar bågen och den omgivande vävnaden vara ansträngt. Den resulterande medicinska tillstånd kallas plantar fasciit.

Som med många typer av vävnad och ligament stammar, finns det ofta en stor svullnad och inflammation som sker under en skada. Processen med plantar fasciit tejpning tjänar två huvudsakliga syften. Först skyddar tejpning det skadade området, vilket förhindrar ytterligare trauma. För det andra hjälper tejpnings att ge stöd för hålfoten och häl, samt hjälpa till att innehålla svullnaden och tillåta fascian att påbörja läkning.

Processen med plantar fasciit tejpning kan användas som en förebyggande åtgärd samt. Tillämpa bandet till bågen och hälen området innan bedriva ansträngande fysisk aktivitet kommer att begränsa plantar fasciaâ € s rörelseomfång, vilket minimerar risken för påfrestningar på hälen och hålfoten området. Till exempel skulle den tejpning begränsa mängden sträckning som sker under gång, vilket i sin tur skulle hålla spänningsnivån på den bakre delen av foten och underbenet på en säker nivå. Idrottare gör ofta användning av denna applikation för att förhindra en skada.

Medan plantar fasciit tejpning anses vara till stor hjälp för att förebygga och behandla stammar och den resulte hälen smärta, är det viktigt att komma ihåg att strategin inte ska användas ensamt. Kombinera tejpning med andra behandlingar, såsom administrering av antiinflammatoriska läkemedel och användningen av is förpackningar under hela dagen, kommer att påskynda läkningsprocessen, samt göra det lättare att hantera alla kvardröjande smärta. Dessutom bör en plantar fasciit tejpning inte bäras dygnet runt. Ta bort tejpen på natten brukar rekommenderas, samt att ta bort tejpen någon gång under dagen och låta huden på foten för att utsättas för luft.

  • Plantar fasciit orsakar ofta fötter att skada på morgonen.
  • Plantar fascia är en tjock vävnad som hjälper till att stödja fotvalvet.