Vilka är de olika typerna av handverktyg?

January 10

Oavsett om du är en erfaren snickare eller helt enkelt en gör-det-själv hem handyman, behöver du en arsenal av handverktyg för att åstadkomma en mängd olika uppgifter. Vissa är häftklamrar i alla verktygslåda värdig även de minsta jobben, medan andra är mer obskyra och uppgiftsspecifika; oavsett vilket jobb du planerar på att angripa, bör du räkna med att investera i en kvalitet uppsättning verktyg som kommer väl till pass i många situationer.

Kanske den mest vanliga och välkända av handverktyg är hammaren, vilken är utformad för att driva spikar, bryta isär material, eller bända bort spik eller brädor. Det är ett mångsidigt verktyg som kan utföra många uppgifter, men tänk på att investera i den rätta. Hammare finns i olika längder, som är avsedda för olika jobb. Oavsett hammare du bestämmer dig, vara säker på att det är en välbyggd ett stycke hammare eller en tvådelad hammare med huvudet fastsatt på handtaget.

Andra vanliga handverktyg du förmodligen redan är bekant med är skruvmejslar. Dessa kommer i olika storlekar också, och oftast finns i två olika standarder: Phillips-stil huvud eller platt huvud. Som namnet antyder, är skruvmejslar används för att driva skruvar i olika typer av material.

Medan många sågar du hittar i verkstäder idag drivs och motoriserade, handsågar är fortfarande värdefulla handverktyg som bör finnas i alla hantlangare s koger. Otaliga sorter av handsågar finns, och vissa sågar är konstruerade för att skära genom särskilda material - till exempel är en bågfil utformad för att skära genom metall och nedskärningar på tryckslag snarare än baksidan stroke, vilket är vanligt bland trä sågar.

Vissa handverktyg är mindre glamorösa än de som nämns ovan; ett måttband kan visa sig ovärderligt, dock, och bespara dig besväret med skärbrädor vid fel längd. Det är användbart i valfritt antal situationer där du måste mäta material eller utrymme i ditt hem. Tänger kan nypa och dra fastnat bultar, böjd metall eller något annat material som kräver ett fast grepp handen kan inte ge. Avbitare är räddare elektriker allt och gör skärtrådar extremt lätt. De tillåter också elektrikern att strippa trådar av deras hölje, utsätta metalltrådar inuti.

De handverktyg som du behöver beror på vad jobb du tänker tackla. En elektriker kanske inte behöver samma verktyg en möbelsnickare behöver, så se till att fundera på vad dina specifika behov kommer att vara. En möbelsnickare kan behöva mejslar, men en elektriker förmodligen inte. Omvänt kan en elektriker behöver en voltmeter, men en woodworkeren förmodligen inte. Välj handverktyg noga för att undvika att spendera pengar på verktyg du inte använder.

  • Hammare är ett vanligt handverktyget.
  • Vanliga handverktyg för att ha runt huset är tång, handsågar, nivåer, penslar och skiftnycklar.
  • Elektriker använder isolerade skruvdragare när du arbetar med högspänning.
  • En elektriker i allmänhet kommer att kräva en voltmeter.
  • Avbitare är en typ av handverktyg som låter elektriker för att klippa och skala bort en tråd plastisolering och exponera nakna metalltråd.
  • En bågfil, som kan skära genom metall och plast, anses vara en typ av handverktyget.
  • Mutterdragare är en typ av handverktyget.
  • En skruvmejsel är en typ av handverktyg.
  • Pennor och avfasningar är verktyg som ofta används av träarbetare.
  • En skruvdragare är ett användbart handverktyg.