Oberoende Radio Knappar

January 9

Larry använder Excel för att sätta ihop ett sätt att spåra hans prestation på bowling. Som en del av sitt system, skulle han vilja använda Kontroller verktygslåda för att lägga till alternativknappar (kallas ibland options knappar) till hans kalkylblad, en för var och en av de tio pinnar. Han vill ha en väg för att klicka på radioknapparna representerar stiften han lämnade stående efter den första rullen av bollen.

Problemet är att radioknappar inte är utformade för att tillåta flera val. När det finns flera alternativknappar i en grupp, kan bara en av radioknapparna i den gruppen väljas åt gången. (Detta skulle vara acceptabelt om Larry aldrig lämnat mer än ett stift står efter varje kast, men en sådan förväntan kan vara orimligt.)

Det finns två alternativ som kan prövas. Det enklaste är att använda kryssrutor i stället för radioknappar. Genom design, kryssrutor är oberoende av varandra; Du kan klicka en eller alla av dem-det spelar ingen roll. Du kan enkelt ordna kryssrutorna i ett triangulärt mönster att simulera position bowling stift.

Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att kryssrutorna är fyrkantiga. Om denna estetiska inte uppfyller dina förväntningar, då den andra metoden kanske bättre. Detta tillvägagångssätt innebär att sätta varje alternativknappen i sin egen grupp.

Kom ihåg att endast en radioknapp per grupp kan väljas vid en tidpunkt. När du lägger till radioknapparna för att ett kalkylblad, de standard till samma grupp, vars namn matchar kalkylbladsnamnet. När du lägger till varje alternativknappen kan du högerklicka på den och visa dess egenskaper. En av fastigheterna är Gruppnamn; ändra detta till något som Pin1, PIN2, etc. Så länge varje alternativknappen använder en annan gruppnamn, kommer de att betraktas som oberoende av varandra.

Det är en fördel med att använda kryssrutor istället för radioknappar-en enorm fördel. Kryssrutor kan väljas och sedan avmarkerat; radioknappar kan inte. Således kan du klicka en gång på en kryssruta för att markera den och en andra gång för att avmarkera den. Om du försöker detta med radioknappar, kommer det inte att fungera en gång en alternativknapp väljs det ut för gott. Detta är inte så stor grej om du har flera alternativknappar i samma grupp-om du gör ett misstag i att klicka på en, bara att klicka på en annan för att ångra det. Om du konfigurera egenskaperna så det finns en alternativknapp per grupp, då kan du bara välja att enda alternativknapp i varje grupp; Du kan inte ångra det.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (11974) gäller Microsoft Excel 2007 och 2010. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet i Excel här: Oberoende Radio Buttons.