Vad är squaredans?

September 16

Squaredans idag ofta som en kraftfull och spännande dans inställd på klassiska Country, amerikansk musik. Moderna squaredans aktier gemensamt med sitt ursprung en grupp av fyra par, där varje par bildar en av sidorna. Western squaredans beror på samarbetet som den som ringer, oftast med hjälp av en mikrofon, ropar drag som krävde olika steg, snurrar, vänder och förändringar med partners.

Squaredans har sitt ursprung i 17-talet dans, kadrilj, samt innehåller flyttar från Morris Dans av samma tidsperiod. Ytterligare steg togs i squaredans från olika regioner genom USA, och någon form av squaredans har ofta kopplad till pionjärerna när de flyttade västerut.

Traditionell squaredans kan hänvisas till som den kadrilj, liksom. Det behöver inte alltid använda en uppringare och dess former är ofta definieras som traditionell folkdans. Mest populära i Appalacherna, innebär den traditionella formen ofta igensättning, där fötterna utföra, som i kranen, att ge counterbeats till musik. Både igensättning, vare sig det är i kadrilj form eller inte, och traditionell squaredans, vanligtvis utförs till musik av irländsk eller skotsk härkomst.

Celtic och Storbritannien musik av 18th century är grunden för de flesta moderna bluegrass, till vilken igensättning nu vanligen utförs. Även om man ofta tänker på igensättning så unikt amerikansk, är det baserat på steg dansar i Skottland och Irland, där det fortfarande finns passionerade cloggers.

Western Square dans har intrikat fotarbete också, men är mer definierad med hjälp av en som ringer, även om tidiga danser kanske inte har inkluderat ett. Mycket av den här typen av dans gjordes informellt under den 18 och 19-talen i USA. Steg varierande som till region, och ofta ingen som ringer var närvarande vid tidiga logdans där varianter av squaredans kunde ha utförts.

Intresset för att definiera vad som utgör detta folk baserade dans ledde Henry Ford att beställa Benjamin Lovett att definiera de olika stegen i squaredans på 1930-talet. Han gjorde det genom radioprogram och genom en dansande klubb i Detroit. Inspirerad av Lovett, Lloyd Shaw kade stegvariationer i olika regioner och publicerade boken Cowboy Dancing 1939.

Shaws bok anses fortfarande av många vara den definitiva arbete och modell för Väst Square Dancing. Hans arbete omfattar definitioner av över 40 olika steg. Han utbildade dansare och turnerade i USA med sina fyrkantiga dansteam som förde stor popularitet och intresse för västerländska squaredans.

Inom femton år från offentliggörandet av Shaws bok, squaredans haft betydande popularitet. Tidiga danser ofta inte kräver mycket avancerad praxis fotarbete som den som ringer riktade stegen, och förklarade eller visade hur varje steg ska utföras. Detta skiljer sig mycket från moderna former av squaredans praktiseras idag.

Sedan 1970-talet har squaredans har dansat på kunskapsnivåer, och dansarna måste ha kunskap om hur man gör stegen innan han började. På sätt och vis är detta en liten bit av en sorglig övergång, som för några misstag i tidigare kvadrat danser förväntades och en del av det roliga. Dagens åtgärder är en del av ett "program", och desto större antal steg som ett par är välbekant, desto mer avancerade program där de kan delta.

Nya steg utvecklas ofta och nu mest squaredans styrs och bedöms av CALLERLAB, International Association of Square Dancing. CALLERLAB insisterar på att klargöra definitionen av åtgärder så att alla med liknande kunskap kan dansa bra. Detta är viktigt eftersom en kvadrat endast kan bli så bra som dess svagaste medlem / s. Medan några misstag fortfarande tolereras, kan de kasta av hela torget.

Även squaredans nu inte njuta av populariteten den gjorde på 50-talet och 70-talet, är det fortfarande en rolig form av dans att lära sig, med betoning social interaktion. Det har delvis ersatts av Land linedance, som inte kräver en partner. Enkla former av squaredans är ofta undervisas i grundskolan som ett sätt att främja goda relationer mellan barn och undervisning samarbete. Vidare, kvadrat dansare i organiserade klubbar i hela USA samlas ofta för sociala danser och danstävlingar, en fortsatt uttryck för denna underbara dansform.

  • Western Square dans har intrikat fotarbete också, men är mer definierad med hjälp av en uppringare.