Vad är leveranssäkerhet?

September 13

Leveranssäkerhet (DR) är en term som används för att beskriva antalet leveranser till kunder som anses fria från alla typer av fel som begåtts av säljaren eller avsändaren i jämförelse med det totala antalet leveranser som sker inom en viss tidsperiod. Tanken är att bestämma förhållandet mellan framgångsrika leveranser och leveranser som inte uppfyller de normer som fastställts av bolagets verksamhet. Periodisk översyn för att fastställa den aktuella förhållandet mellan leveranssäkerhet kan hjälpa ett företag att identifiera brister i leveransprocessen och göra ändringar som hjälper till att minimera antalet fel som uppstår under leveransen.

Vid beräkning leveranssäkerhet, är flera faktorer beaktas. Mängden enheter som ingår i leveransen måste matcha det totala antalet enheter som beställts av kunden, även om ordern fylls i flera transporter. När detta är fallet, måste de kumulativa summorna av dessa transporter är överens med kunden ordning. Dessutom är kvaliteten på de beställda varorna måste uppfylla de normer som fastställts av företaget. Faktorer som mötes transport och leverans tidsfrister också beaktas, liksom framgångsrik leverans av transporten till kunden på anvisad adress.

En annan viktig del av leveranssäkerhet har att göra med det datum som ordern läggs in i besittning av kunden. Därför bör det datum antingen före eller den dag lovat att kunden. Skulle leveransen försenas av någon anledning, även på grund av en handling av naturen, är den vanliga tillvägagångssätt att anse att leverans till vara bristfällig. Medan villkoren felet beaktas vid bedömningen av de bakomliggande orsakerna till minskningen i leveranssäkerhet, är noteringen av den försenade leveransen som ett undantag till företagsstandarder fortfarande noteras och behandlas som en del av den pågående kundrelationer ansträngning.

Målet för alla företag är att ha den högsta andelen leveranssäkerhet som möjligt. Medan oförutsedda omständigheter såsom dåligt väder som orsakar förseningar, kan leda till fel, skador på förpackningen och innehållet på väg, eller till och med ett fel på en uppfyllelse hus, resultatet av analysen leveranser och anländer till leveranssäkerhet för en given period ger möjlighet att finjustera riktlinjer och rutiner så att åtminstone en del av felen kan undvikas i framtiden. Beroende på andelen lyckade leveranser som inträffar inom en period, åtgärder som sträcker sig från stödundervisning för de anställda att ändra avlastare för att ens översyn av hela leveransprocessen kan vara nödvändig.

  • En man leverera ett paket.
  • Granskning leveranssäkerhet kan hjälpa ett företag korrigera problem i leveransprocessen.