Vad är allergivänliga Mascara?

September 18

Allergivänliga mascara är en typ av mascara som marknadsförs som är mindre benägna att utlösa reaktioner hos användare som har känsliga ögon. Det bör noteras än USA, termen "allergivänliga" inte är reglerad och någon kosmetisk tillverkare kan använda den för att beskriva en produkt, oavsett produktens ingredienser eller om produkten har utsatts för rigorösa tester eller inte. I andra länder, kan termen vara mer strikt reglerad, så personer som är oroade över att välja mascara för känsliga ögon bör forskning lagarna i deras jurisdiktion. Om en person inte väljer att köpa allergivänliga mascara, bör han eller hon fortfarande se över ingredienser för att säkerställa att mascara är säker att använda. I samtliga fall bör en mascara användaren se till att all mascara han eller hon använder, inklusive allergitestad mascara, inte är förorenad och att öppna mascara kastas ut efter tre månader, även om det fortfarande finns produkten kvar i röret.

Många människor är mottagliga för reklampåståenden för olika kosmetika. Personer som har känslig hud och ögon kan vara särskilt bekymrad använder kosmetika som innehåller irriterande ingredienser. De som bär kontaktlinser kan också vara oroliga bär mascara som kan irritera ögonen och det kan flagna och fastna i kontaktlinser. Det är till dessa människor som allergivänliga mascara normalt saluförs. På grund av det faktum att begreppet inte har en officiell betydelse i vissa länder, är det upp till enskilda användare att avgöra om en mascara är lämplig att använda.

De som har ögonproblem, eller bär linser, kanske vill tala med sin ögonläkare för mascara rekommendationer, som ögat läkare kan vara invigt omfattande respons på mascaror från hans eller hennes andra patienter. Ett annat alternativ är att noggrant läsa ingrediens etiketter och undfly mascaror som innehåller nylonfibrer som många experter tror kan orsaka stora problem för kontaktlinsbärare. Om den kosmetiska tillverkaren hävdar att tester visar att dess produkter är allergivänliga, kan konsumenten vill kontakta tillverkaren och be om information om dessa studier. Om möjligt, kan de med känsliga ögon vill prova ett prov av en viss mascara innan du köper en hel tub för att utvärdera om produkten är lämplig för hans eller hennes behov.

Även om någon med känsliga ögon finner en allergivänliga mascara som inte utlöser allergier, är det viktigt att ta hand om mascara så att det inte blir förorenat med bakterier och andra irriterande ämnen. Det innebär att se till att mascara röret väl tillsluten när den inte används, och inte skölja en mascaraborste under kranen. Mascara ska aldrig delas med andra människor och bör kastas bort omedelbart om symptom på en ögoninfektion uppstår.

  • En person med känslig hud bör använda en allergitestad mascara.
  • En kvinna ansöker allergitestad mascara på hennes ögonfransar.
  • Även om en allergitestad mascara inte innehåller större allergener, kan det ändå orsaka viss irritation.
  • De som bär kontaktlinser kan dra nytta av allergivänliga mascara.