Vad är en Spinning svarv?

May 5

Ett spinn svarv är en svarv som bildar tunnväggiga duktila metaller i en mängd av cylindriska eller halvcylindriska formade delar. Denna typ av svarv har hämtats från både trä- och motor svarvar och, om tooled rätt är varje stil av maskin som kan spinning. En snurr svarv har alla de viktigaste komponenterna i ett trä svarv eller motor svarv, men de typer av verktyg som används och hur dessa är monterade är olika. Trä svarvar eller motor svarvar vanligtvis är utformade för att skära material utan en snurr svarv har utformats som en väsentlig.

Exteriör verktyg, såsom hårdnar valsar eller formnings skedar, används för att tvinga spinning metallen till den önskade storleken och formen. Ibland kan en dorn också användas för att hjälpa till att skapa det inre av den spunna metallform. Spinn svarv gör en mängd olika produkter, från metallkoner till komprimerade gasflaskor.

För en snurr svarv ska fungera korrekt, måste materialet som ska spinnas vara rätt dimensionerad. En mängd olika metaller kan väljas, men var och en av dessa bör ha en hög duktilitet. Några av de metaller som har spunnits är mässing, koppar, stål, rostfritt stål och aluminium.

Efter har valts en metall, är det då viktigt att svarven operatören att kontrollera den initiala formen och den slutliga formen av materialet. Det initiala och slutliga form kommer att hjälpa operatören bestämma storleken på spinn svarv som skall användas. Till exempel, om en metallskiva är spunnet, bör användas då en svarv med en stor sving. Om materialet är mindre eller möjligen cylindrisk form, kan gungan avståndet minskas.

En snurr svarv används för produktion och engångsdelar. Spinning svarvar fastställts för produktionen i allmänhet har standardiserat verktyg och kan ha en snabb övergång förmåga. Enskilda delar kommer inte nödvändigtvis att användas med en dedikerad spinning svarv, och verktyg kan vara av en mer allmän karaktär.

Med spinning svarvar, kanske operationer utföras med en dator numerisk styrning (CNC) eller manuellt. Produktion spinning av mycket stora delar skulle generellt vara kopplad till en CNC-maskin. När behövs små mängder eller relativt små delar, kanske en skicklig svarvare producera sådana poster.

För vissa spinn svarv operationer, är det fördelaktigt att värma materialet då det formas. Värme byggs naturligt när en produkt blir spinns. Om materialet är tjockare eller känslig för stress sprickbildning, kan ytterligare värme appliceras för att hjälpa materialflödet som svarven är i drift.

  • Spinning svarvar kan manövreras manuellt eller genom en dator numeriska styrsystem.