Vad är en Broccoli Rice Gryta?

May 14

Broccoli ris gryta är en bakad maträtt vanligtvis presenterar en blandning av broccoli, ris, ost, och ibland andra grönsaker och kryddor. Dessa grytor är inte bara allmänt näringsrik, de är också ofta mångsidig. Oerfarna kockar kan göra en mycket enkel broccoli ris gryta, medan mer erfarna kockar kanske föredrar att klä upp. Med ett brett utbud av risrätter, ost och grönsaker tillgängliga, möjligheterna för denna maträtt är vidöppna för många olika smaker.

En typisk broccoli ris gryta börjar med kokt ris blandat med broccolibuketter och en mjuk ost. Den gryta sedan bakas i ett glas eller keramik ugnsform tills osten är klädstil och grytan är varm hela vägen igenom. Detta är det enklaste sättet att göra detta entrée, även om de flesta kockar inkluderar en mängd andra ingredienser för att förstärka och förbättra sin smak. Vissa kockar även lägga kött, även om det också kan vara vegetarian eller vegan maträtt om man använder tofu baserad ost.

Ost-Whiz, instant ris och frysta broccoli är generellt nycklarna till att göra en retro, 1970-talet stil gryta. Den har många tidsbesparande ingredienser som var nya på 70-talet och som ofta används i stället för mer naturligt framställda ingredienser under den tiden. Denna typ av gryta kan också innehålla cheddarost soppa istället för ost-Whiz, kubik skinka, svampsoppa, och rutinerade ströbröd. De som älskar retro recept, eller människor med låg i tid, kan njuta av denna stil av broccoli ris gryta.

Classic, skarp cheddarost med brunt eller basmatiris och färsk broccoli buketter ofta komma tillsammans som en mycket folklig och rustik gryta. Ingredienserna är alla relativt obearbetade och kemikaliefri, vanligtvis gör denna typ av gryta friskare än den retro sorten. Riset i detta recept kan ta längre tid att laga mat än snabbris, så kockar söker genvägar kanske vill göra riset i förväg. Andra tillägg till denna typ av broccoli ris gryta kan vara färska Portobello svamp, färska tärnade tomater och rökt skinka eller kalkon.

Mer exotiska ostar, som Gruyere, getost, och rökiga Provolone kan göra ett framträdande i en fancy version av broccoli ris gryta. Andra ingredienser kan innehålla en blandning av vilda och basmati Rices - eller till och med vildris av sig själv - och färsk broccoli buketter, eller ens hackade broccolini. Broccolini är en hybrid av broccoli och sparris, ger det en mycket anbud textur och en något söt smak. Andra ingredienser som skulle gå bra med detta snyggare stil gryta inkluderar ett stänk av bacon, schalottenlök, tryffel, och även rökt lax. Kockar gör denna version av gryta för gäster kanske vill presentera det i enskilda ramekins för en extra touch av elegans.

  • Rökt lax kan läggas till en broccoli ris gryta.
  • Tjock skiva Gruyère, som ofta ingår i fina broccoli ris grytor.
  • Single stjälk broccolini, som kan användas i broccoli ris gryta.
  • Cheddar är klassiskt används i broccoli ris grytor.
  • Broccoliflorets används oftast för att göra broccoli ris grytor.
  • Till att börja med, köpa färsk broccoli som är ljust grön med små, oöppnade buketter.
  • Svarta tryffel används ibland för att göra denna gryta.
  • Broccoli ris gryta innehåller ofta schalottenlök.
  • Broccoli ris grytor har ofta vildris.