Vad är Black Lawrence Press?

May 17

Svart Lawrence Press är ett avtryck av Dzanc Books. Beläget i norra New York state, specialiserat utgivaren i modern poesi och skönlitteratur. Den är uppkallad efter två floder som pryder upstate New York, Black River och St Lawrence-floden. Press är också i samma region som Lake Ontario.

Inrättades 2003, har Black Lawrence Press publicerade arbetet av många moderna författare i den relativt korta tid som det har funnits. Jag bara kan gå så snabbt som Guy Framför mig av Frank Matagrano och My Window Seat för Arlena Twigg av James Reidel är exempel på de diktsamlingar utgivna av bolaget.

Förutom publicering kvalitetslitteratur och poesi, kör svart Lawrence Press också fyra litterära tävlingar per år. St Lawrence Book Award erbjuder ett kontantpris och publicering till en författare varje år. Denna utmärkelse är avsedd för författare som inte tidigare publicerats en bok-längd arbetsvolym. Vinnare av pressen "två Black River FOLKBOK Tävlingar delas 25 inbundna exemplar av sitt arbete utöver ett kontantpris. Hudson Priset, tidigare Ontario Prize, hedrar tidigare opublicerade volymer noveller och poesi. Vinnare av det här priset får ett kontantpris och publicering.

Svart Lawrence Press är också utgivare av den litterära tidskriften The Adirondack Review. Denna tidning publicerar kvartals frågor av skönlitteratur, poesi, vetenskapliga essäer, konstverk, bokrecensioner, och filmrecensioner. I själva verket publicerar förlaget ofta arbetet av författare som tidigare publicerats i ett eller flera nummer av tidningen.

År 2008 var Black Lawrence Press köps av Dzanc Böcker, som också äger en annan liten press, OV Books. Ungefär samtidigt, Dzanc köpte online litterära tidskriften Monkeybicycle. Mer information om de böcker som släpptes av den här utgivaren eller hur man skickar in verk till någon av sina tävlingar finns på bolagets hemsida.